Megnyílt a magyar kereskedőház Moszkvában

2013. április 22. 10:33

Szijjártó Péter a megnyitón elmondta: a keleti nyitás egyik legfontosabb pillére az orosz-magyar gazdasági, kereskedelmi és üzleti kapcsolatok jelentős megerősítése.

2013. április 22. 10:33

Szijjártó Péter, a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos hétfőn Moszkvában megnyitotta a magyar kereskedőházat, amelyet a magyar állam a Quaestor Csoporttal együttműködve hozott létre. A moszkvai kereskedőház egy üzleti és invesztíciós központból, valamint egy konszignációs raktárbázisból áll, tevékenységi körébe pedig beletartozik a befektetés-közvetítés, üzleti tanácsadás, valamint a kereskedelmi és idegenforgalmi tevékenység.

Szijjártó Péter – mint arról az MTI-t az eseményt követően tájékoztatta – a megnyitón elmondta, hogy a keleti nyitás egyik legfontosabb pillére az orosz-magyar gazdasági, kereskedelmi és üzleti kapcsolatok jelentős megerősítése. „A kormány fő gazdaságpolitikai célkitűzése, hogy Magyarországot Európa termelési központjává tegyük, ugyanakkor termékeinket el is kell adni, vagyis ezen célkitűzésünk legfőbb gazdaságpolitikai feladata, hogy piacot találjunk a magyar ipar és mezőgazdaság termékei számára. A moszkvai kereskedőház egyik fő letéteményese a magyar-orosz kereskedelmi kapcsolatokban meglévő 5 milliárd dolláros magyar negatív szaldó 3-4 éven belüli kiegyensúlyozásának” – mondta a kormánybiztos.

A kereskedőház megnyitása előtt Szijjártó Péter tárgyalt a legnagyobb orosz élelmiszer-kereskedelmi áruházlánc, a Magnit vezetőivel.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Székely Dózsa György
2013. április 22. 11:17
Ma 18 órakor tüntetés az orosz nagykövetség előtt A kommunista gyarmatosítás ideje lejárt - a Fidelitas Grúziáról A Fidelitas kifejezi szolidaritását az oroszok hadműveleteitől sokat szenvedő grúz polgároknak és Grúzia törvényes vezetésének. A demokráciáért, az emberiességért felelősséget érző és a nemzetközi biztonságért aggódó magyar fiatalok a Fidelitas szervezésében péntek délután Oroszország budapesti nagykövetsége előtt tüntetésen tiltakoznak a megmagyarázhatatlan grúziai orosz beavatkozás ellen. A Fidelitas országos elnöksége nevében: Szijjártó Péter elnök http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=118764
micream
2013. április 22. 11:14
ezek többet járnak moszkvába, mint rákosi és kádár együtt. bár még mindig jobb ha ezek mennek, mintha azok jönnének, pedig gondololom, hogy az kényelmesebb lenne a baltásnak
bigyomail
2013. április 22. 10:56
"A kormány fő gazdaságpolitikai célkitűzése, hogy Magyarországot Európa termelési központjává tegyük, " Ezt ijesztgetésnek szánta? Csak azért, mert a legmagasabb életszínvonal éppen nem a termelési központokban van...
Antigoné
2013. április 22. 10:53
Nagyívű elképzelés" Európa termelési központja". Nekem elég az is, ha nem leszünk központ, de rendesen megélünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!