A kormány tájékozódik a hajléktalanok helyzetéről

2013. április 15. 18:35

A kormány tájékoztatást kér a megyeszékhelyek önkormányzataitól, valamint a fővárosi önkormányzattól a területükön élő hajléktalan emberek és a számukra ellátást nyújtó szociális intézmények férőhelyeinek számáról – olvasható a Magyar Közlöny hétfői számában.

2013. április 15. 18:35

A kormány felkérte a megyeszékhelyek önkormányzatait, valamint a fővárosi önkormányzatot, hogy április 30-ig tájékoztassák a belügyminisztert az illetékességi területükön élő hajléktalanok és a számukra az év végéig létrehozni tervezett szociális intézmények férőhelyeinek számáról, valamint arról, hogy illetékességi területükön tapasztalható-e kapacitáshiány – olvasható a közlönyben megjelent kormányhatározatban. A kormány felhívja a belügyminisztert és az emberi erőforrások miniszterét, hogy a felmérés eredménye alapján megteendő szükséges intézkedésekről, valamint azok forrásigényéről május 15-ig készítsenek számára előterjesztést.

A kormány továbbá felkéri a hajléktalan emberek szociális ellátásában közreműködő civil szervezeteket, hogy haladéktalanul tájékoztassák a belügyminisztert a nem szociális intézményként működő szálláshelyekre vonatkozó igényekről – olvasható a közlönyben. A belügyminisztert arra is felhívja a kormány, hogy a nem szociális intézményként működő szálláshelyek létesítésének lehetőségéről készítsen előterjesztést.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!