Visszaállt a rend a közlekedésben

2013. március 17. 12:31

Megszűnt a várakozás a nagylaki közúti határátkelőhelyen a Magyarországról kilépő teherforgalomban, a kamionstop este tíz óráig van érvényben. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. délután két órától ismét díjkötelessé teszi a hazai útszakaszokat. Mostanra a vonatközlekedés is kiszámíthatóvá vált.

2013. március 17. 12:31

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) az utak helyreállítása és a forgalom megindítása miatt visszavonja korábbi intézkedését, melyben átmenetileg díjmentessé tette a hazai díjköteles autópályaszakaszokat – közölte a cég vasárnap az MTI-vel. Ennek értelmében vasárnap délután két órától újra csak érvényes úthasználati jogosultsággal lehet igénybe venni a díjköteles hazai útszakaszokat. Az ÁAK Zrt. arra kéri az útnak indulókat, hogy e-matricájukat már a díjköteles szakaszra történő felhajtás előtt vásárolják meg.

*

Megszűnt a várakozás a nagylaki közúti határátkelőhelyen a Magyarországról kilépő teherforgalomban; emellett a belépő oldalon is megindulhattak a kamionok, csakúgy, mint Röszkén - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-t. Szenti Szabolcs elmondta: a kamionstop feloldása után – vasárnap este tíz órától – ismét számítanak torlódásra Nagylakon.

A tehergépjárművek vasárnap már beléphetnek Röszkénél és Nagylakon az országba, de a kamionstop miatt csak első parkolóhelyig közlekedhetnek. A belépést szombat dél óta korlátozták a hatóságok az időjárás következtében az autópályákon kialakult közlekedési nehézségek miatt.

*

Kiszámíthatóvá vált a vonatközlekedés vasárnapra az elmúlt napok rendkívüli, téli időjárása által érintett térségeiben is, szinte minden vonat menetrend szerint közlekedik – közölte a MÁVINFORM közleményben az MTI-vel. Az országban nincsenek jelentősebb késések és fennakadások a Nyíregyháza-Záhony és a Budapest-Székesfehérvár vonal kivételével.

Budapest-Székesfehérvár vonalon átmenetileg okozott késéseket egy Budatéténynél meghibásodott szerelvény, amelyet röviddel tíz óra után sikerült elvontatni. Így mindkét vágányon megindult a vonatközlekedés Háros és Nagytétény-Diósd állomás között. A jelenleg tapasztalható átlagosan 20-30 perces késések még a délelőtt lecsökkennek, és kora délutánig helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon is.

Nyíregyháza és Záhony között a felsővezeték-hálózatot szombaton délután sikerült megjavítani. Vasárnap reggeltől a menetrendben meghirdetett vonatok közlekednek, azonban a vasútvonal néhány állomásán – a térség áramszolgáltatásának hiánya miatt – a biztosítóberendezéseket nem sikerült teljes mértékben helyreállítani, ezért ezen a szakaszon a vonatok átlagosan 20-30 perces késést gyűjtenek össze – ismertette a MÁVINFORM.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flyb
2013. március 18. 11:32
Ez nem a felelősök érdeme, sőt!
kukagyerek
2013. március 17. 15:05
"Visszaállt a rend a közlekedésben" Köszönjük a Jó Istennek! Jött az olvadás és eltűnt a hó nagyrésze! Ez mellett nagyon sok becsületes, önzetlen EMBER áldozatos munkája is köszönetet és dicséretet érdemel!!!!!
toportyántiszteletes.2
2013. március 17. 15:00
Délutántól fizetősek a pályák,eddig visszafizetős volt tán?Illene pedig visszaadni az elfűtött benzin árát,ha nem is telibe,legalább felesbe!
Békemenet
2013. március 17. 13:36
Na, hála a magasságos Jóistennek! Köszönjük meg szépen Orbán Viktornak, aki megmentett többezer hóban rekedt embert! Sokan pampognak, huhognak, nem értik, hogy miért nem adtak ki a vihar előtt riasztást, mondták be a tévében, rádióban hogy héló! ne induljatok útnak, emberek. HÁT AZÉRT, ti barmok, mert akkor senkit sem lehetett volna megmenteni!!!!!!4444 Értitek már?!!! Fölfogtátok??!!!! Ez nem a hóviharról szól!!! ki nem szarja le!!!! EZ ORBÁN VIKTOR HATÁRTALAN SZERETETÉNEK MEGNYILVÁNULÁSA A SZEGÉNY SOKAT SZENVEDETT MAGYAR NÉP FELÉ!!!!!!!44444 Köszi hogy megmentettétek az országot a hó fogságából, Viktor!!!!!!!!44444
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!