Hétszáznál is több gyógyszer ára csökkenhet

2013. március 31. 09:55

A legutóbb megtartott úgynevezett gyártói vaklicites eljárás eredményeképp április 1-jétől 712 gyógyszerkészítmény ára csökken átlagosan 14,2 százalékkal. A leginkább az asztma, a depresszió és az oszteoporózis kezelésére szolgáló szerek olcsóbbodnak.

2013. március 31. 09:55

Több mint hétszáz gyógyszer ára csökken április elsejétől átlagosan 14,2 százalékkal. Kevesebbet kell fizetni 712 készítményért, amelyek jellemzően asztma, depresszió és az oszteoporózis kezelésére szolgáló patikaszerek, de alacsonyabb lesz egyes prosztatadaganat gyógyítására használt gyógyszer és onkológiai, valamint pszichiátriai készítmény is.

Az árcsökkenés a legutóbb megtartott úgynevezett gyártói vaklicites eljárás eredménye. Ennek lényege, hogy a gyógyszergyártók úgy licitálnak, hogy nem látják, mekkora összegért kínálják konkurenseik az egyes készítményeket, s így nagyobb árverseny révén nagyobb árcsökkentés érhető el.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapsihapsi
2013. március 31. 20:05
"pszichiátriai készítmény is...." hurrá!!! akkor orbánnak nem kell spórolnia ezen többet.... ezzel nyer csak igazán a zország!!!
Viktus
2013. március 31. 19:56
Fél éve emelték meg őket ... azt elfelejtik közölni ...
Wazze
2013. március 31. 17:19
"Hétszáznál is több gyógyszer ára csökkenhet" Föleg amire nincs szükség Magyarországon (vagy legalábbis nem népbetegség gyógyítására való). A szív- és érrendszeri, magas vérnyomás és rákgyógyszerek ára viszont MINDIG nöni fog! Amúgy meg a kartell akkor is létezik, ha a kormány nem mutatja meg, hol tart a licit. Az Kohn felhívja Grünt és már meg is van, ki mennyit adott be a licitre!
3M..
2013. március 31. 10:49
Hát igen ha valami nem, fogy azt azért el kell adni. A Teva tudja miből lesz a forint. Rosszabbak ezek mint a drogterjesztők, pedig rokon szakma. Kár hogy a kormányt is felhasználják a kereskedelmükre. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!