Huszonöt használt buszt vett a BKK

2013. február 06. 08:59

A BKK és a BKV 25 alacsonypadlós, légkondicionált, környezetkímélőbb motorral rendelkező, és a járműpark összetételébe „jól illeszkedő” használt autóbuszt vásárolt.

2013. február 06. 08:59

A 2000-es évjáratú Volvo 7000A típusú járművek korábban Genfben közlekedtek, a BKK szerint futásteljesítményük alacsony, esztétikai állapotuk 7-8 éves autóbuszokéhoz hasonlítható. A buszokat a BKK által biztosított beruházási forrásokból a BKV fogja beszerezni és üzemeltetni.

A HOMM Kft. által megnyert tenderben feltételként szerepelt, hogy a járműveket érvényes műszaki vizsgával kell szállítani, így az első magyarországi forgalomba helyezéssel járó hatósági vizsgáztatási-eljárás rákényszeríti a nyertest arra, hogy az idővel felmerülő esetleges kisebb hibákat a hivatalos átadás-átvétel előtt kijavítsa.

Az autóbuszok átvételüket követően a komfortérzet és a magasabb színvonalú szolgáltatás érdekében kisebb átalakításokon esnek át: a BKV elektronikus jegykezelőkkel és az elektronikus utastájékoztatás elemeivel látja el azokat, valamint új fényezést is kapnak.

A használt buszok beszerzése nem az új buszok forgalomba állítását helyettesíti: a BKK közlése szerint párhuzamosan ezen is dolgozik, így májustól három hónap alatt 150 darab új autóbusz állhat forgalomba Budapesten.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosszkutya
2013. február 06. 11:40
Ezt nem értem. Ugyanaz a Főváros, amelyik évjáratkorlátozást akar a taxikra (10év), 13 éves buszokat vásárol. Hogy van ez?
liberálzöld.
2013. február 06. 10:40
Lenyúlták a pécsi buszokat....
liberálzöld.
2013. február 06. 10:21
A 25 használtat hamar forgalomba állítják. A 150 új meg mejd csak akkor lesz meg, ha nagyon kell a békemenetesek BP-re szállításához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!