Rezsiköltséghez kapnak támogatást a közösségi médiumok

2013. január 23. 15:59

Tizenkilenc rádió és televízió kapott összesen csaknem 110 millió forintos támogatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa rezsipályázatának idei első fordulójában.

2013. január 23. 15:59

Tizenkilenc rádió és televízió kapott összesen csaknem 110 millió forintos támogatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa rezsipályázatának idei első fordulójában. Ezen belül négy helyi és körzeti közösségi rádió nyert el mintegy 22 millió forintot, tizenöt helyi és körzeti televízió pedig összesen csaknem 88 millió forintot.

A hatóság tájékoztatása szerint az idei évtől újdonság a rezsipályázatban, hogy a maximálisan kérhető havi támogatási összegek a vételkörzet, vagyis az elérhető közönség nagyságához igazodnak. A preferenciák között megjelent emellett, hogy előnyben részesül, aki közszolgálati célú műsorszám készítésére kiírt pályázaton is részt vesz, támogatva ezzel is, hogy minél több helyi közszolgálati tartalom jelenjen meg a pályázó médiaszolgáltatók műsorában. Újdonság továbbá, hogy a módosítások elektronikusan benyújthatóak, ezzel időt és költséget takarítanak meg a pályázók.

Idén a Magyar Média Mecenatúra rezsipályázatán, a tavalyi évhez hasonlóan 50 millió forinttal megemelt keretösszeget, azaz összesen 400 millió forintot oszt szét közösségi rádiók és televíziók fenntartási és üzemeltetési költségeinek támogatására a hatóság. Tavaly a rezsipályázat hét fordulójában hetvennyolc nyertes kapott támogatást.

A médiatanács Szóvivői irodája közölte azt is: kiemelten fontosnak tartja, hogy a pályázatok megújításáért és fejlesztéséért folyamatosan egyeztessen a szakmai szervezetekkel. A Helyi Televíziósok Országos Egyesületével  és a Helyi Rádiósok Országos Egyesületével folytatott szakmai párbeszéd eredményeként a médiatanács több, a médiaszolgáltatóknak kedvező változást vezetett be az idei pályázatokon.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!