Megállapodást kötött a kormány és a Microsoft

2012. december 12. 11:43

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. szerdán Budapesten.

2012. december 12. 11:43

A stratégiai együttműködési megállapodás aláírási ünnepségén Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára elmondta: Magyarország versenyképessége szempontjából rendkívül fontos az erős infokommunikációs és technológiai szektor, s a kormány különös figyelmet fordít az innováció és kutatás-fejlesztés támogatására, illetve a nagyvállalatokkal való együttműködésre. Bejelentette: a kormány a Microsofttal együttműködésben hozza létre a nemzeti digitális közoktatási portált és valósítja meg a digitális otthon programot, amelyről előrehaladott tárgyalások zajlanak a Microsofttal.

Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a társaság nemcsak termékekkel van jelen Magyarországon, innovációival, befektetőként és munkáltatóként a magyar gazdaság egyik meghatározó szereplője. Hangsúlyozta: „stratégiai céljaink vannak Magyarországon nem taktikaiak”. A Microsoft és a magyar vállalatok között, nem az ország iránti elkötelezettség tekintetében van különbség, legfeljebb a tulajdonosi háttérben – fejtette ki.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2012. december 12. 13:23
Jobban örültem volna, ha az Apple jön ide. A Microsoft már egy letünőben levő struktúra. Az új és a modern az az IPAD és az IPHONE úgy általbán pedig a tablet. Az átlag felhasználó nem akar számítástechnikusnak tanulni azért, hogy el tudjon küldeni egy email-t. Nem érdekli őket az operációs rendszer. Csak használni akarják a gizmót technikai problémák és állandó szerelés nélkül.
laci0011
2012. december 12. 13:07
Be lehet szarva szegény 25 munkahelyet személyesen avató,kezd neki átmenni a valóság a teljhatalom által szétcseszett agyába.Neki és jobbkezének csak közmunkára futotta,na meg vad képzelgésekre arról mekkora tudása van...
Vmint...
2012. december 12. 13:05
" Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára elmondta: Magyarország versenyképessége szempontjából rendkívül fontos az erős infokommunikációs és technológiai szektor" Mindig az igazat, csakis az igazat. informatikai keretszámok 2012 4550 ösztöndíjas 2013 800 ösztöndíjas.
cutcopy
2012. december 12. 12:39
Mert le vagyunk minősítve..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!