Galambos István az MTI új vezérigazgatója

2012. december 12. 15:29

Január 1-jétől Galambos István lesz az MTI vezérigazgatója, miután Hudra Árpáddal szemben őt választotta meg a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma.

2012. december 12. 15:29

Galambos Istvánt, a Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. (MTI) szolgáltatási vezérigazgató-helyettesét választotta a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma az MTI új vezérigazgatójának szerdán, január 1-jei hatállyal – tájékoztatta Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-t.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa Galambos Istvánt és Hudra Árpádot, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hírügynökségi koordinációs irodájának vezetőjét jelölte a második fordulóban a posztra. Azért kellett új vezérigazgatót választania a kuratóriumnak, mert Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója közös megegyezéssel december 31-én távozik posztjáról.

Galambos István nős, 37 éves, a Szegedi Hittudományi Főiskolán végzett teológia szakon, a Nyugat-Magyarországi Egyetemen szerzett újságíró képesítést. 2004-től a Magyar Rádióban dolgozott hírszerkesztőként, majd turnusvezetőként. 2007-től a Lánchíd Rádióban volt hírszerkesztő és hírműsorszerkesztő. 2008-tól az MTI alelnöki kabinetvezetője, majd 2010-től a vezérigazgató kabinetfőnöke volt, 2011 óta az MTI szolgáltatási vezérigazgató-helyettese.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2012. december 13. 00:19
Újabb lánchídrádiós káder a közszolgálatban,undorító!!
Dr. Kotász
2012. december 12. 20:38
Kit látnál szívesen ? Tán Barangót ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!