A független Kovács Gábor lett Nagydobos polgármestere

2012. december 03. 08:56

Kovács Gábor független jelölt nyerte a vasárnap megtartott időközi polgármester-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagydoboson.

2012. december 03. 08:56

Kovács Gábor független jelölt nyerte a vasárnap megtartott időközi polgármester-választást Nagydoboson – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője. Horváth László elmondta: az előzetes eredmények szerint Kovács Gábor 526 szavazatot gyűjtött, megelőzve ezzel a települést eddig irányító, szintén független Fonalka István Sándort, aki 322 szavazatot szerzett. A polgármesteri tisztségért eredetileg három jelölt indult volna, a magát szintén függetlenként jelöltető Ferenczi Zoltán azonban pénteken visszalépett.

Az 1606 választásra jogosult választópolgár mintegy 53 százaléka járult urnákhoz – tette hozzá a jegyző. Az Index emlékeztetett: a kétezres években Nagydoboson mindig független jelölt nyert.

Nagydoboson a képviselők személyéről is dönthettek a választók: a hat testületi helyre harmincan jelöltették magukat, közülük hárman az MSZP színeiben, a többiek függetlenként indultak. A faluban '98-ban még csak függetlenek kerültek a testületbe, 2002-ben hat függetlenre három MSZP-s jutott, 2006-ban két fideszes, három MSZP-s és négy független képviselőt választottak meg. A 2010-es testület a jobbikos Ferenczi mellett öt független képviselőből állt – írta az Index. Horváth László közlése szerint a jelöltekre érkezett szavazatokat még összesíti a helyi választási bizottság.

A több mint 2100 lelkes községben a testület önfeloszlatása miatt kellett az időközi választást tartani.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!