Többlettámogatás a szociális intézményeknek

2012. november 28. 12:39

A Fővárosi Közgyűlés döntésének értelmében csaknem 120 millió forint támogatást kapnak a fővárosi fenntartású szociális intézmények működőképességük fenntartásához.

2012. november 28. 12:39

Csaknem 120 millió forint támogatást kapnak a fővárosi fenntartású szociális intézmények működőképességük fenntartásához – döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Hat idősek otthona fizetőképességének biztosítása érdekében szeptember közepén 100 millió forintot különített el a testület, ami elengedhetetlen volt, de az ágazati intézmények pénzügyi helyzete további fenntartói beavatkozást igényel – fogalmaztak az előterjesztők.

Az érintett intézmények köre két otthonnal bővült, a teljes ágazati tartozásállomány október végén 332 millió forint volt. A most megszavazott támogatást a szakosított ellátás két leginkább alulfinanszírozott része, az idős- és a hajléktalanellátás igényelte, ez a város vezetői szerint azzal van összefüggésben, hogy jelentősen bővültek a kapacitások e két területen. Az intézmények az új telephelyek és a bővülő feladatok többletköltségeire kapják a támogatást.

A 20 igen, 11 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadott határozat értelmében a szociális intézmények 106 millió forintot dologi kiadásokra, több mint 13 millió forintot pedig személyi juttatásokra és járulékokra fordíthatnak.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. november 28. 13:10
Fenének kell így sietni, még csak november vége van! Ráértetek volna az idei pénz '14-ben utalni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!