Százötvenezer eurót kér Douchev-Janicsért a szövetség

2012. október 24. 16:39

Douchev-Janics Natasa csak akkor indulhat jövőre szerb színekben, ha október 31-ig, azaz jövő szerdáig 150 ezer euró (körülbelül 42 millió forint) érkezik érte a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez (MKKSZ).

2012. október 24. 16:39

Douchev-Janics Natasa csak akkor indulhat jövőre szerb színekben, ha október 31-ig, azaz jövő szerdáig 150 ezer euró (körülbelül 42 millió forint) érkezik érte a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez (MKKSZ). Az MKKSZ „felkészülési hozzájárulásnak” nevezi ezt az összeget, és a szerdai elnökségi ülést követően arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a pénzt bárki befizetheti.

„Az ülésen a tagok minősített többsége amellett a korábbi elvi döntés betartása mellett volt, hogy 17 évesnél idősebb világ- vagy Európa-bajnoki dobogóst nem adunk ki más országnak” – nyilatkozott az MTI-nek Baráth Etele, az MKKSZ elnöke. Ehhez kapcsolódva arról is határozat született, hogy sem a kilencszeres világbajnok, Ausztriába készülő Paksy Tímea, sem az ausztráliai költözést tervező, négyszeres vb-győztes Csipes Tamara országváltásához nem járul hozzá az elnökség. „Paksy Tímea esetében azon leszünk, hogy megteremtsük számára az edzősködés lehetőségét Magyarországon” – tette hozzá Baráth Etele

„Alaposan körbejártuk ezt a témát, körülbelül száz emberrel konzultáltunk, és nagy többség azt mondta, hogy ne engedjük el a versenyzőt csak úgy. Merem állítani, hogy Natasa idén a legjobban támogatott magyar olimpikon volt, ezért nem érzem jogtalannak, hogy felkészülési hozzájárulást kérünk” – fogalmazott Baráth Etele hangsúlyozva, hogy a nemzetközi szövetség felé október 31-ig kell meghozniuk a Douchev-Janics esetleges távozásával kapcsolatos döntésüket, ezért ez a határidő.  

Ha az MKKSZ nem járul hozzá az országváltáshoz, a bácskapalánkai születésű Douchev-Janics két évig nem versenyezhet régi-új hazája színeiben.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simaagy
2012. október 25. 06:01
Idézet Csipes Tamarától,aki szintén el akar menni:"Elegem lett a sportágat itthon körülvevő légkörből" .Baráth Etelének és a szövetségnek is el kellene gondolkodnia,hogy mi a valódi ok!Egy sportolónak soha nem a szövetséggel van szerződése,hanem az egyesületével.Maximum gátolni tudja időlegesen,hogy más ország színeiben versenyezzen.Egy olimpiára való kajakos lány akar más országok színeiben versenyezni ezentúl,ennek komoly okai kell,hogy legyenek.
Gregorius
2012. október 24. 19:07
Ha nem ment volna féjhez, akkor támogatnám a pénzkérést. Így azonban, figyelembe véve azt is, hogy nyert vagy három olimpiai aranyérmet Magyarországnak, szerintem engedjük el.
vigyor
2012. október 24. 17:38
Helyes.
simaagy
2012. október 24. 17:18
Én úgy tudtam eddig,hogy egy sportoló maga dönti el,melyik ország színeiben akar versenyezni.Van olyan sportág,ahol meg van szabva 1-2 év kihagyás/mint itt is/,de akkor is maga dönt,ha más állampolgársága is van.Nem tudom jogilag lehetséges-e ez a "váltságdíj",de én a szövetség helyében elgondolkodnék azon,mi okuk van ezeknek a versenyzőknek arra,hogy elmenjenek!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!