RTL II: késik a megállapodás a kábelszolgáltatókkal

2012. október 15. 15:07

Bár már október elején megkezdte adását az RTL II, a cég még mindig nem egyezett meg két jelentős kábelszolgáltatóval, így legalább 1,4 millió háztartásban nem elérhető az új csatorna. Az Index szerint a novemberben induló SuperTV2 ezzel szemben már közel áll a szerződés létrejöttéhez.

2012. október 15. 15:07

Sem a UPC, sem a Digi nem állapodott még meg az RTL II továbbításáról, így az ország jelentős része nem láthatja az új adót – írta cikkében az Index, megjegyezve, hogy az első és harmadik legnagyobb kábelszolgáltatók hálózatáról van szó. Az RTL eddig a Magyar Telekommal és néhány kisebb szolgáltatóval kötött szerződést. Előbbi 740 ezer háztartást, utóbbi pedig körülbelül 160-at jelent. A UPC ehhez mintegy 640 ezer, a Digi pedig több mint 720 ezer lakás elérését adhatná hozzá.

Az Index úgy értesült: a UPC kábelhálózatába azért sem tudott gyorsan bekerülni az RTL II, mert a két cég most egyeztet az RTL összes többi adójáról is. A cikk emlékeztet: a UPC és a UPC Direct évek óta két külön cég, és amíg a UPC magyar, illetve külföldi vezetésével is meg kell egyezni, addig a UPC Directtel a tárgyalásokat közvetlenül a külföldiek intézik.

Az Index információi szerint az RTL II irányára akár 180 forint is lehet havonta előfizetőként, ha viszont a szolgáltató elkötelezi magát az RTL mellett és mind a hét adóját átveszi, ráadásul nem is a legdrágább csomagba pakolja, jelentős árengedményt kaphat: a hét kábeladó és az RTL II ára kevesebb mint 400 forint, amiből az új csatornáért mindössze 75 forintot kérnek.

A novemberben induló SuperTv2-ért 200 forintot is kérhetnek, de a legolcsóbb csomagban, a Fem3 és a Pro4 műsorainak megvásárlásával együtt ez az ár 80 forintra csökkenhet. A cikk szerint a TV2-UPC megegyezés a közeljövőben létrejöhet.

Az Index szerint a két országos tévécsatorna az Antenna Hungáriával is előrehaladott tárgyalásokat folytat, hogy a Mindig TV fizetős csomagba bekerüljenek az új adók.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!