Kétszázmilliós erdészeti áfacsalás Somogyban

2012. október 30. 08:50

Két somogyi erdészeti társaságot csaknem 200 millió forint adócsalással gyanúsítanak. A pénzügyi nyomozók a vállalkozásokat irányító három Zala megyei férfit őrizetbe vették, a Kaposvári Városi Bíróság mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte – közölte az ügyben nyomozást indító Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtószóvivője.

2012. október 30. 08:50

Ifkovics Andrea tájékoztatása szerint a két gazdasági társaság szabálytalanul forgalmazott erdészeti termékeket, fiktív számlákkal igazoltak valótlan költségeket, továbbá engedély nélkül kitermelt fával is kereskedtek. A szóvivő elmondta: a két vállalkozás a könyvelésben szereplő hamis bizonylatokat másik három, számítástechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozó cégtől szerezte be, az elcsalt általános forgalmi adó összege megközelíti a kétszázmillió forintot.

A pénzügyi nyomozók négy megyében húsz helyszínen tartottak házkutatást az ügyben érintettek lakó- és tartózkodási helyén, illetve a gazdasági társaságok székhelyén és irodáiban. Könyvelési iratokat, nyilvántartásokat, egyéb dokumentumokat, számítástechnikai eszközöket, erdészeti gépeket, szállítóeszközöket és egy szlovák rendszámú Audi személygépkocsit lefoglaltak, és zárolták a társaságok bankszámláját.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Clinton-Kounalakis-Bajnai cselló trió
2012. október 30. 10:12
az állami erdészeteknél helyben sokan összejátszanak a fatolvajokkal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!