Hárommillió forint értékben loptak el kábelt a BKV vonalairól

2012. július 18. 15:35

A csepeli HÉV menetrend szerinti közlekedése csak szerda kora délután állt helyre, egy ideig pótlóbuszok jártak a 3-as és a 62A villamosok helyett is.

2012. július 18. 15:35

 

Mintegy hárommillió forint értékű kábelt loptak el szerda reggelre a BKV két vonaláról. A csepeli (H7-es) HÉV menetrend szerinti közlekedése csak kora délután állt helyre, egy ideig pótlóbuszok jártak a 3-as és a 62A villamosok helyett is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A közlemény szerint a csepeli HÉV vonalán üzemkezdetre megrongálták a tápkábeleket. Emiatt hajnaltól délután egy óráig a Boráros tér és a csepeli Szent Imre tér között csak egy vágányon tudtak közlekedni a vonatok, a megszokottnál sokkal ritkábban. Ez jelentősen növelte a HÉV menetidejét, így a vonalon a szerelvények mellett pótlóbuszok is közlekedtek.

A 3-as villamos vonalán a Bihari úti szakaszon loptak el mintegy 60 méternyi kábelt, ezért üzemkezdettől hajnali 6 óráig, két órán keresztül kellett autóbuszokkal pótolni a villamosokat egy szakaszon. Kiemelték, hogy a BKK és a BKV a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal együttműködésben mindent megtesz a hasonló bűncselekmények visszaszorítására, de a kábeltolvajok aktivitása egyre nő Budapest területén.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Parasztvakítás
2012. július 18. 18:38
Annyira buták BP vezetői!!Jó mélyre le kellett volna fektetni pár Km-t belőle,a 4-es metró nyomvonalán,már 6 éve közlekedhetnénk!!
blogen
2012. július 18. 16:21
Nem baj, fő hogy nincs a kapcsolatokat gátoló konfliktus Magyarország és Izrael között!
vizesnyolcas
2012. július 18. 16:15
Ezeknek a kábeltolvajoknak közvetlen bűntársai azok a jogalkotók, akik az ilyen esetek súlyát az ellopott kábel értékével mérik. Ehhez minimálisan hozzá kellene adni - közlekedési vállalat egyéb költségeit (helyreállítási munkák, bevételkiesés) - az utasokat ért kárt, - az utas munkából való késése miatt a munkáltatóját ért kárt. Ha pedig biztonsági berendezés (pl. vasúti sorompó) kábeleit lopják el, akkor az minimum szándékos életveszély okozás akkor is, ha az ellopott kábel értéke nem több 50 forintnál.
Stigma
2012. július 18. 15:57
A Budapesti fogaskerekű vasút svábhegyi megállójánál lévő nagy Smatch élelmiszerbolt nagy mirelit hűtői egy hete nem üzemelnek, mert a legnagyobb kánikulában, éjszaka, létrával felmásztak az épület tetejére és onnan, majd a boltból elvitték az összes szinesfém csövet. A létrát vélelmezhetően egy közeli építkezésről hozták, ahol a Moszkva téri emberpiacról hozott kétes elemeket dolgoztatták, akik a Sváb helyen már több ötletet adtak betörésekhez is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!