Orbán: Mádl a nemzet hőse

2012. június 09. 15:06

Szombaton, a fővárosban, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben felavatták Mádl Ferenc egykori köztársasági elnök síremlékét. A megemlékezésen többek között Orbán Viktor miniszterelnök és Erdő Péter esztergom-budapesti érsek is részt vett.

2012. június 09. 15:06

Mádl Ferenc az életét adta a szabadságért: élt érte, élt benne, élt vele – mondta Orbán Viktor kormányfő szombaton a néhai köztársasági elnök síremlékének felavatásán, a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.

A miniszterelnök beszédében a nemzet egyik hősének nevezte az egykori államfőt, emlékeztetve, hogy Mádl Ferenc tavaly éppen a hősök napján, május 29-én hunyt el. A síremléket katonai tiszteletadás mellett, a katolikus egyház szertartása szerint avatták fel, és Mádl Dalma, a néhai államfő özvegye, valamint Áder János köztársasági elnök leplezte le.

Amikor hőseinkre emlékezünk, legtöbbször szobrok mellé, emlékművek tábláihoz vagy éppen börtönök falához állunk. Olyan helyekre, ahol szívbemarkoló az áldozatnak még csak az emléke is. Mádl Ferenc elnök úr azonban nem mártírhalált halt a szabadságért, hanem valóban az életét adta érte: élt érte, élt benne, élt vele” – mondta Orbán Viktor.

Erdő Péter bíboros, prímás szerint Mádl Ferenc példája ma is sokakat kell, hogy megszólítson. Az esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke ezt szombaton mondta a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, ahol megáldotta a néhai államfő síremlékét.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. június 10. 11:17
És az már csak hab a tortán, hogy eme közvélemény megerősítését a morron hercegprímással, az Erdő Péterrel akarja Orbán megpecsételni, aki negédes prédikációval, piros reverendában tette "ünnepélyessé" a ceremóniát. Vakulj paraszt.
korona
2012. június 10. 11:08
Ez a tett, hogy Orbán úgymond posthumus lovaggá ütötte Mádl Ferencet, dicsőiti, mi több, nemzeti hőst akar belőle csinálni, azt bizonyítja, hogy a magyar népet butának tartja. Ő akarja összegezni ennek a köztársasági elnöknek az értékét, amely véleményét a népre akarja átvinni, mintha ez a nép nem tudta volna megítélni Mádl ténykedését. Tehát Orbán KÖZVÉLEMÉNYT csinál. Most, amikor már a nimbusza megkopott, az álarc foszladozik a fidesz arcán, nehéz ilyen közvéleményt életerőssé tenni. A "buta" népnek mégis megpróbál bebeszélni ilyesmiket. Nem marasztalom el Mádl Ferencet, dehát ő nem tett mást, mint amit tehetett vagyis semmit. Legkevésbé, hogy nemzeti hőssé váljon. Elmarasztalom viszont Orbánt, hogy a magyar népet butának, hülyének, megvezethetőnek nézi, még akkor is, ha tényleg vannak entitások, akik minden kudarc ellenére továbbra is töretlenül hisznek neki. Egy vezér, egy államfő, és itt egy miniszterelnök az alája rendelt népet soha nem tekintheti butának, még gondolatában sem, mert a gondolatai előbb vagy utóbb napvilágra fognak kerülni. A nemzet minden előtt!
korona
2012. június 10. 10:38
jav:"egyfészekaljbólk"="egyfészekaljból"
korona
2012. június 10. 10:35
Nem tudom, hogy itt valójában kik a köztörvényes bűnözők, de azt tudom, hogy Budaházy György és Toroczkai László igenis nemzeti hősök! Ilyen hiteltelen bíróságok, amilyenek itt elfajultak, már nem törhetnek pálcát Budaházy és Toroczkai felett, mivel önmagukkal meghasonlottak, igaztalanokká váltak, korrumpálodtak. De, hogy ez a Mádl semmit nem tett abban az irányban, hogy "nemzeti hős" legyen, ez szent igaz. A köztörvényes bűnözők itt élnek közöttünk, szabadon, sőt parancsolóink, miniszretek, államtitkárok, és az "egyfészekaljbólk" akoljában élvezik az élet örömeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!