MÁV: Ősztől ingyen wifi lesz minden IC-n

2012. június 08. 16:55

Szeptembertől minden InterCity kocsiban, az év végéig pedig a budapesti elővárosi vonatok jelentős részében is elérhető lesz a díjmentes vezeték nélküli internet.

2012. június 08. 16:55

A MÁV-START biztosítja a vezeték nélküli internetelérés lehetőségét idén ősztől valamennyi InterCity vonaton és a budapesti elővárosi forgalomban közlekedő vonatok egy részén. A mintegy 100 millió forintos legújabb szolgáltatásfejlesztés lehetővé teszi, hogy évente akár ötvenmillió utas internetezzen ingyen a vonatokon.

A MÁV-START közlése szerint a fejlesztés mintegy 750 járművet érint, így valamennyi InterCity kocsiban már az ősszel, az év végéig pedig a budapesti elővárosi vonatok jelentős részén elérhető lesz a díjmentes wifi-szolgáltatás.

A wifi-berendezéseket a MÁV Csoporthoz tartozó MÁV-GÉPÉSZET Zrt. szakemberei építik be hamarosan, ezzel párhuzamban indítják a mobilszolgáltatók versenyeztetését közbeszerzési eljárásban. A MÁV-START a wifi-szolgáltatás területén már rendelkezik tapasztalattal, tavaly szeptember óta néhány vonatán már biztosítja a díjmentes wifi-t.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celkereszt
2012. június 09. 11:06
Mintha Petőfi a négyökrös szekéren a Google Sky-jal nézegette volna a csillagokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!