Két és fél milliárdra perli az állam az SCD-t

2012. május 05. 11:20

Két és fél milliárd forintot, s annak kamatait követeli a Magyar Állam az SCD Balaton Holding Ingatlanfejlesztő és Befektetési Zrt.-től a Siotour eladása kapcsán. A per pénteken kezdődött meg a Kaposvári Törvényszék gazdasági bíróságán.

2012. május 05. 11:20

Az államot képviselő vagyonkezelő azért adott be keresetet az SCD-csoport ellen, mert álláspontja szerint a társaság áron alul - 8 milliárd forintért - jutott hozzá a Balaton-parti kempingeket üzemeltető cégekhez. Az SCD Balaton Holding 2004-ben és 2005-ben vásárolta meg Somogy megyétől a Siotour Zrt.-t, Veszprém megyétől a Balatontourist Zrt.-t, Zala megyétől pedig a Zalatour Kft-t. A társaság százmilliárdos fejlesztéseket ígért, ebből azonban semmi nem valósult meg.

 
Az ügyet még februárban utalta a Kaposvári Törvényszék hatáskörébe Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, mivel a pert a Fővárosi Törvényszék leterheltsége miatt csak jövőre tudták volna elkezdeni. A tárgyalás júliusban folytatódik.
 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rudolf János
2012. május 05. 14:06
Felhívnám figyelmeteket, hogy a Balatonnal kapcsolatos törvény megváltoztatása után lett az SCD befektetése értékes - ám ezt a törvényi változtatást a Fidesz is megszavazta! Azaz közösen elutyizták a Balatont, most meg mikor már nincsen tétje kicsit elpereskednek rajt.. SZÍNJÁTÉK!
kjkj945
2012. május 05. 13:23
Teljes családi vagyon elkobzás. De sajnos ez csak álom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!