Economist: Schmitt pont úgy viselkedett, mint Gyurcsány

2012. április 02. 08:25

Két dolog biztos az életben: a halál és az adók – mondta Benjanim Franklin. Ha Franklin még élne, kétségkívül hozzátenne egy harmadikat is: magyar politikusok soha nem mondanak le – írta az Economist Kelet-Európával foglalkozó Eastern Approaches blogja a Schmitt-ügy kapcsán.

2012. április 02. 08:25

Két dolog biztos az életben: a halál és az adók, mondta Benjanim Franklin. Ha Franklin még élne, kétségkívül hozzátenne egy harmadikat is: magyar politikusok soha nem mondanak le – írta az Economist Kelet-Európával foglalkozó Eastern Approaches blogja. A gúnyos hangvételű cikk szerint Schmitt Pál most ért a végére pályafutása legrosszabb hetének. Az államfő Szöulban volt a nukleáris biztonsági csúcson, noha korábban nem az atomfegyverkezésről szóló gondolatairól volt híres: eddig azt lehetett tudni, hogy a szakterülete a sport és a sporttörténelem – fogalmazott a szerző. Hozzátette: egészen csütörtökig, amikor is a Semmelweis Egyetem szenátusa visszavette a doktori címét.

A cikk a vizsgáló bizottság jelentése kapcsán megemlítette, hogy még a kormány mellett álló Magyar Nemzet is azon az állásponton volt, hogy Schmittnek vissza kell lépnie, ám ekkor jött Orbán Viktor, aki szerint Schmittnek kell döntenie. A szerző szerint Schmitt pont úgy viselkedett, mint Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd után: nem mondott le, de Schmitt szerencséjére az állami tévé kéznél volt. Obersovszky Péter interjúja a cikk szerint olyan kínosan ízléstelen volt, amilyet Kelet-Európában már ritkán látni. Két riporteri kérdést szó szerint idéz az Economist-blog. A cikk azzal zárult, hogy az új doktori megszerzésébe fogó Schmitt esetleg írhatna a magyar köztévére gyakorolt politikai nyomásról.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
popzene
2012. április 02. 15:04
Amúgy meg Fidesz = MSZP. Pont.
Theorba
2012. április 02. 14:41
Szerintem Palika csodálatos volt. Elérte amit senki más. A gengszterváltás óta most először sikerült egyseggbe kovácsolni az országot.
drieno
2012. április 02. 14:17
reméljük, azt is megírják, hogy bocs, tévedtünk, schmitt ugyanis belátta, hogy le kell mondania, és meg is tette, ellentétben a böszmével
kérdés
2012. április 02. 13:21
A blogmotor miért nem engedi, hogy a 'levele' gombot nyomjam? Szerettem volna jelezni, hogy nem értek a cikkel egyet. Ekkora a közvélemény_nem_befolyásolásának a látszata?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!