Demszkyékig érhet a CET-ügy

2012. március 12. 09:44

A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint a korábbi MSZP-SZDSZ-es városvezetés felelőssége is felmerülhet a CET-ügyben.

2012. március 12. 09:44

Az Állami Számvevőszék a Demszky Gábor vezette önkormányzat által megkötött, CET-beruházáshoz kapcsolódó szerződéseket előnytelennek minősítette tavaly. A főváros nem csak kezességet vállalt, hanem még egy harminchárommilliárd forintos fizetési kötelezettséget is egy magáncégnek 25 évre. A BRFK már nyomoz az ügyben – írja a Magyar Nemzet. A CET nevű létesítményt már 2010 augusztusában át kellett volna adni, de az jelenleg is üresen, használaton kívül áll. 

 
A volt beruházó, a Porto Investment Hungary Kft. finanszírozója, az MKB Bank pénteken keresetet nyújtott a fővárosi önkormányzat ellen csaknem 7,5 milliárd forint és kamatai megfizetését követelve. A jelenlegi városvezetés szerint végül biztosan nem lesz per.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2012. március 12. 16:52
Tényleg annyira ostoba itt mindenki, hogy elhiszi, hogy majd Demszky-nek a haja szála görbül, amíg a FIDESZ van hatalmon? Az egész elszámoltatás mostanra parasztvakítássá vált szellemi fogyatékosoknak! Soha, egy pillanatra sem tervezték a jaffások, hogy bárkit a szoclib politikai édestestvéreik és bűntársaik közül lecsukjanak.
nyugalmazott tanár
2012. március 12. 15:08
Demszky, Demszky, miért nem szóltál! A főváros nem csak kezességet vállalt, hanem még egy harminchárommilliárd forintos fizetési kötelezettséget is egy magáncégnek 25 évre. Csekélység. Így könnyű nyaralót vagy szigetet meg jachtot vásárolni a Horvát tengerpartnál. A jattból lesz a jacht.
Gombóc XVI. Artúr
2012. március 12. 13:30
Aztán majd remélem a 4-es METRO jön...
tunde04
2012. március 12. 12:09
én azt is börtönbe zárnám aki megálmodta és megtervezte a cet-et oda ahol van. egyébként is minek nekünk cet? nem lehetett volna valami normális épületet felépíteni helyette? muszáj nekünk minden idióta ötletet megvalósítani, súlyos veszteségekkel és korrupcióval fűszerezve? mikor lesz már ennek vége?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!