Csányi nem helyeselné az eurókötvény kibocsátást

2012. március 28. 10:30

Az OTP elnök-vezérigazgatója szerint aláásná a kormány hitelességét, ha az IMF-megállapodás előtt eurókötvényeket bocsátana ki.

2012. március 28. 10:30

Csányi Sándor szerint nem lenne túl jó ötlet, ha a kormány még az IMF-megállapodás előtt eurókötvényeket bocsátana ki. Úgy látja, hogy egy ilyen lépés aláásná a kormány hitelességét épp akkor, amikor meg akar állapodni az IMF-hitelről – idézi az OTP-vezért a Bloomberg. „Az IMF-hitel létfontonsságú Magyarország számára és a kormány végül megegyezik, mert ez a kormány és mindenki érdeke Magyarországon” – mondta Csányi.

Az Államadósság Kezelő Központ vezetője, Töröcskei István korábban azt mondta, hogy még az IMF-hitel előtt „kimerészkedhetne” a nemzetközi piacokra Magyarország. A Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn azt közölte, hogy a kormánynak érdeke, hogy minél hamarabb megkezdődjenek a hiteltárgyalások, és „vizsgálja az EU/IMF-megállapodás után sorra kerülő devizakötvény kibocsátás lehetőségét” – írja az Origo.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anticonstitutionnelle
2012. március 28. 12:25
anyátokba az eurókötvényt.
trespass
2012. március 28. 11:23
Csányi megmondta, hogy most nem, legföljebb a megállapodás után lehet kötvényezni, a matolcsy meg bólogat rá szaporán.
tarackos
2012. március 28. 11:09
"Úgy látja, hogy egy ilyen lépés aláásná a kormány hitelességét épp akkor..." Ugyan Sanyikám, nincs ezen mit aláásni már most is a bálnaüledék szintjén van az ügynökvédő, csaló volt kommert KE-nek kinevező, triplabóvlis kormány hitelessége...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!