Brüsszelbe várják Hoffmann Rózsát

2012. február 10. 17:50

Az oktatási államtitkár a közoktatási és a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban felmerült aggodalmakat oszlathatja el.

2012. február 10. 17:50

Andrulla Vasziliu EU-biztos megbeszélést folytatott pénteken Brüsszelben Jávor Andrással, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közigazgatási államtitkárával, és egyetértésre jutott vele abban: Hoffmann Rózsa oktatási ügyekben illetékes államtitkár Brüsszelbe utazik, hogy megvitassa az Európai Bizottságban a magyar közoktatási, valamint felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban felmerült aggodalmakat – közölte a biztos az EU-országok oktatási minisztereinek tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón.

Mint mondta, a magyar felsőoktatási törvény elemzése jelenleg is folyik a unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményében. A közoktatási reformmal kapcsolatban két konkrét kifogást is megemlített: a tankötelezettség korhatárának 18-ról 16 évre csökkentését, valamint a szakképzés időtartamának négyről három évre csökkentését, ez utóbbin belül egyúttal a közismereti tárgyak oktatásának visszaszorulását. A felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban pedig a brüsszeli székhelyű Európai Diákszövetség (ESU) nevű ernyőszervezet felhívással fordult az európai oktatási miniszterekhez, hogy gyakoroljanak nyomást Magyarországra, mert a törvény korlátozza a munkavállalók mozgásszabadságát. Valamint felszólították az Európai Bizottságot, hogy indítson vizsgálatot Magyarország ellen a felsőoktatási törvény ügyében.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick1
2012. február 11. 15:46
Na, szerencsére mehet magyarázkodni Rózsika, hogy hogy gondolta a fiatalok röghöz kötését - el fogják törölni ezt a marhaságot. A saját gyerekeinkről van szó, akiknek az érdekeit nem Hoffmann Rózsa képviseli, akinek kellene, hanem az uniós szervek. Tényleg szégyen, de így legalább leállítják őket az ámokfutásban.
tatka46
2012. február 11. 13:27
A sok bunkó jobbos nem fogadja el a kinti kritikát,csak szajkozza a nagy önálloságot,mint az a süket főnökük,de ha nem tudnák az EU ad sok pénzt az iskola fejlesztésre is,az jó de a kötelesség az nem.Ha már be könyörögtük magunkat az EU-ba el kell fogadni a feltételeket is.Hoffman menjen de ne jöjjön vissza,van még elég ilyen pancser még a jobb oldalon.
durrbele
2012. február 11. 10:14
Régen Moszkva várt minket.Ma Brüsszelbe rohangálunk.Szabadságunkat 1990 ben azonnal feladtuk önként dalolva.Meg sem próbáltunk más utat.Mert megint nem mi hanem mások adták meg az irányt.Amikor azt mondtam a rendszerváltásban részt vett pártok hazaárulók,nemzetellenesek csak a saját politikai érdeküket,hatalmukat gyarapítják hülyének néztek. Ma már világossá vált rossz vágányon vagyunk megint.Már fékeznénk de a tehetetlenségi erő még előre visz.
Ló Szerafin
2012. február 10. 21:41
Sürgősen meg kellene nevezni, kik azok, akik itthonról folyamatosan lejárató beadványokat juttatnak el az eu-hoz. Naponta nyilvánosságra kellene hozni a nevüket, bemutatni a fényképüket, hogy mindenki tudja, kinek köszönhető az eu-s köpködés. A nyilvánosság ereje segíthet csak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!