Tőkés: Nemzetközi fórumokra kell vinni az ügyet

2011. december 03. 17:51

A megvont állampolgárságok ügyében tartottak találkozót Budapesten.

2011. december 03. 17:51

Nemzeti védőhálót építene ki Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt megbízott elnöke a magyarellenes jogsértések elkerülésére. A politikus ezt a III. Kárpát-medencei Ökumenikus Nagytalálkozó keretében tartott budapesti sajtótájékoztatón mondta el, ahol részt vett Boldoghy Olivér, a szlovák állampolgárságát a magyarért elvesztő révkomáromi színész és Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke is.

 
Boldoghy szerint az ügy a szlovák választási kampány részévé vált. Tőkés kijelentette: nemzetközi fórumokra kellene vinni a szlovákiai magyarok állampolgársági ügyeit. A politikus szerint a szlovák állampolgárság megvonása esetükben „a második világháború utáni deportálásra emlékeztet”.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikva
2011. december 05. 13:10
Bayer Zsolt a szlovák gazemberekről 2011. december 5. 10:21 Forrás > 99 év 1912-ben valahol a Felvidéken megszületett egy kislány. Megszületett és felnőtt. Tanárnő lett belőle Rimaszombaton. Aztán férjhez ment, és lett őbelőle Tamás Aladárné. Tamás Aladárné tanított. Magyar gyerekeket tanított Magyarországon. És úgy tűnt sokáig, ez a világ természetes rendje. (…) Tanított Tamás Aladárné, és átgyalogolt, átszáguldott életén a század. Túlélte az első világháborút. Mindjárt utána a legrettenetesebbet: Trianont. Nem ment sehová, és egy reggel arra ébredt, hogy nem magyar állampolgár többé. (...) Aztán megélte a második bécsi döntést, és magyar állampolgár lett ismét. Egy pillanatra helyreállt a világ rendje – de pünkösdi királyság volt az, és iszonyú árat kellett fizetni érte. (…) Nem ment sehová, és egy reggel arra ébredt, hogy nem magyar állampolgár többé. Egy reggel arra ébredt, hogy csehszlovák állampolgár, és a vérlázító, aljas és undorító Benes-dekrétumok értelmében mindjárt másodrangú csehszlovák állampolgár. Jogfosztott és bűnös. Az a bűne, hogy magyar. (…) És nem ment sehová Tamás Aladárné, és egy napon arra ébredt, hogy immáron nem csehszlovák állampolgár többé. Hanem szlovák állampolgár. (…) És egy napon, amikor erre lehetősége nyílt, Tamás Aladárné úgy döntött, ha már egyszer nem ment sehová, mégis négyszer volt más állam polgára, és erről őt soha senki sem kérdezte meg, akkor most, most életében először saját akaratából lesz egy ország állampolgára. Rosszul gondolta Tamás Aladárné. Neki ennyi sem jár. Hiszen nincs vége a huszadik századnak. És a szlovákiai huszadik század, az egész szlovák politikai osztály, az összes gazember retteg Tamás Aladárnétól. Rettegnek egy kilencvenkilenc éves magyar öregasszonytól. S ez a rettegés mindent elárul. Mindennél fényesebben bizonyítja, ki a mocskos tolvaj, a rossz lelkiismeretű, szarházi alak – és ki az igaz ember. Legyetek átkozottak, szlovák politikusok. Utolsó gazemberek vagytok. Legyen nektek nehéz a föld. Címkék: * Napi Abszurd Szerintem telitalálat e témában a cikk!
krisztoforo48
2011. december 04. 16:41
A kormány hallgat és igaza van.Ha a jogi procedúrák után nem változik a helyzet,nem vonulnak vissza a tótok,akkor viszont kibaszni a szlovák nagykövetet,mint macskát szarni.Három hónap,nem több!
packó_
2011. december 04. 10:31
Dzurindával tárgyalni felesleges, nincs politikai súlya. Weiss urat ideiglenes kihajítani nem ártana. A Ceausescu féle falurombolás óta a legnagyobb kísérlet indult a magyar közösségek elpusztítására. Örülök, hogy legalább vannak politikusok, akikben megbízom, hogy mindent megtesznek. Szerintem még súlyuk is van.
G. Pantyelejevics
2011. december 04. 06:25
"Nemzetközi fórumokra kell vinni" - mondja. Na ja! Oda. Egy apró kérdés azért lenne: Melyik "nemzetközi fórum" véleménye az, amire a drága jó Fülkék Kormánya ad és épp nem harcol ellene?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!