Navracsics: A kereszténydemokrácia a kiút a válságból

2011. december 10. 18:01

Barankovics-emlékéremmel tüntették ki Navracsics Tibort, Surján Lászlót, Bogárdi-Szabó Istvánt és Kiss-Rigó Lászlót a KDNP országos választmányi ülésén.

2011. december 10. 18:01
A kereszténydemokrácia azért lesz mindig megsemmisíthetetlen politikai erő Magyarországon és Európában, mert programja nem csak politikai program – mondta Navracsics Tibor a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országos választmányi ülésén. „A kereszténység mindannyiunk számára azt a kulturális hátteret, műveltség- és hitbéli alapot adja, amelynek következtében bár válságok jönnek, válságok mennek, de a kereszténydemokrácia mint iránytű a legnagyobb válságban is a leghasznosabb útmutató lehet” – fogalmazott. „Mindannyian tudjuk, hogy a német és az európai kereszténydemokrácia az, amely a válságból való utat kijelölheti” – mondta Navracsics. Amikor kereszténydemokrata politikai nézeteket szidnak, mucsaiznak, vagy a kereszténydemokráciát írják le, gúnyolják, akkor valójában a szabadságot tiporják lábbal – tette hozzá.
 
Az ülésen átadták a Barankovics-emlékérmeket, amellyel azokat ismerik el, akik Magyarország fejlődésének előmozdításáért, a keresztény szellemiség és a kereszténydemokrácia megerősítésért kiemelkedő munkát végeztek. Az elismerést Navracsics Tibor mellett Surján László európai parlamenti képviselő, a KDNP alelnöke, Bogárdi-Szabó István református püspök és Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök vehette át Semjén Zsolt pártelnöktől, miniszterelnök-helyettestől és Mészáros Józseftől, a Barankovics István Alapítvány elnökétől.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikva
2011. december 12. 09:01
Nos,hogy keresztényi-e ,azt nem tudom..egy biztos a demokrácia az az alap...én azonban nem kötném valláshoz,mert látok én keresztény országot ,diktatúrával a háta mögött és látok más vallásút, demokráciában...Alapvetően azonban egyetértek Navracsics alapelveivel...
Erémita
2011. december 11. 14:21
Navracsics szerint... én szerintem meg : Az aptya f@sza :(
Szedlacsek
2011. december 11. 13:31
"A kereszténydemokrácia a kiút a válságból" - teljesen igaz; illetve az első lépés az úton, teljesen egyetértek @georg1945 -tel. Csak azt nem tudom, mikor lesz már végre egy valódi (Giczy-Bartók-Semjén) kereszténydemokrata (keresztényszociális) párt Magyarországon. Ideje lenne elkezdeni toborozni a tagokat, országot járni, bemutatkozni, agitálni, meggyőzni, cselekedni, személyes példát mutatni, a politikai tisztesség és a keresztény értékek melletti következetes kiállás napnál világosabban bemutatni. Aztán hátha ... ha sikerül, akkor még a Semjént is akár föl lehetne venni tagnak.
2011. december 11. 12:24
Ha már egy emlékérméért ilyeneket képes mondani Navracsics....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!