Bekérették a szlovák nagykövetet

2011. november 22. 13:41

Bekéreti a szlovák nagykövetet a Külügyminisztérium Boldoghy Olivér szlovák állampolgárságának megvonása miatt.

2011. november 22. 13:41

Az MTI információi szerint bekéreti a Külügyminisztérium a szlovák nagykövetet amiatt, hogy a szlovák belügyminisztérium megvonta Boldoghy Olivér révkomáromi vállalkozótól a szlovák állampolgárságát, miután az felvette a magyart.

Az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága hétfői ülésén egyhangúlag elfogadott állásfoglalásban rögzítette, hogy az eljárás egyrészt ellentétes a szlovák alkotmánnyal, amely hangsúlyozza, hogy senki sem fosztható meg akarata ellenére szlovák állampolgárságától, másrészt semmibe veszi a közös európai értékeket és normákat. A dokumentum szerint a bizottság tiltakozik az eljárás miatt, támogatásáról biztosítja a határon túl élő magyar közösség tagjait, és a jövőben minden lehetséges fórumon tiltakozni fog a hasonló eljárás ellen.

Grendel Gábor, a szlovák belügyminisztérium szóvivője nem kívánta kommentálni a konkrét esetet.

Frissítés: A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja a szlovák belügyminisztérium azon bejelentését, amely szerint Boldoghy Olivér révkomáromi színművész a magyar állampolgárság felvétele miatt elveszítette szlovák állampolgárságát – közölte Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden a budapesti szlovák nagykövettel. Budapest az eljárást az Európai Unió alapértékeivel ellentétesnek tartja, és a leghatározottabban visszautasítja a szlovákiai magyarság megfélemlítését. Magyarország érvényesíti alkotmányos kötelezettségét a határon túli magyarok iránt. Az államtitkár kifejtette, Magyarország minden rendelkezésére álló belső, kétoldalú és nemzetközi jogi lépést támogatni kíván annak érdekében: a jogfosztott személy visszakaphassa jogát arra, hogy szülőföldjén boldogulhasson, továbbá hogy a diszkriminatív jogszabályt ne érvényesítsék és a demokratikus jogelveknek megfelelően módosítsák.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikva
2011. november 23. 11:03
Én úgy zárnám le a vitát,hogy ahol 20%-nál több magyar él Szlovákiában,azokat a területeket visszacsatolnám Magyarországhoz. Azért 20%,mert meggyőződésem,hogy ez a százalék hirtelen 50 % fölé menne. Tekintettel erre a rendkívül lojális,európai kultúráltságú tót kormányra. Ettől kezdve a maguk 10 e Km2-én az csinálnának a cseh határ mellett ,amit szeretnének...azzal a 1,5 millió megmaradt cseh lakosukkal:):) A szlovák nem más ,mint tudjuk,mint csehül is beszélő magyar. :)
Biomechanoid
2011. november 22. 22:30
A szlovák törvény sérti a nemzetközi egyezményeket, és magát a szlovák alkotmányt is. (szlovák és alkotmány - ez csak vicc lehet) Éppen ezért a szlovák nagykövetet nem bekérni kell, hanem hazaküldeni, a magyart meg onnan hazahívni, diplomáciai kapcsolatokat felfüggeszteni (ha lehet örökre). A puhapöcsűsködés nem nyerő. Ez egy vicc. Szlovákiában százezerszám élnek cseh és szlovák kettős állampolgárok. Most osztogasson kokikat ez balfasz orbán.
afterall33
2011. november 22. 22:22
Ha ez a boldoghy nem lenne, ki kéne találni. Gondolom a külügy is azt vesz észre amit akar. Most úgy látszik jól jön ez a kis izmozás a totokkal így derékig állva a sz*rban. Egyébként meg igen képmutató, de minimum "dialektikus" dolog a többes állampolgárságnak ez a parttalan kultusza. Meg ne nézzük, hogy nálunk kulcspozíciókban,-akár választott pozícióban is-miféle többes állampolgárok" dolgoznak" a haza üdvén.
packó_
2011. november 22. 21:17
Azért döbbenet, hogy amikor a magyar állam végre azt teszi, amiért van, vagyis kiáll a magyarokért -idejön a Mandinerre egy csomó aljas ember gyalázni a magyarokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!