Sláger: korrupciót gyanítottak az amerikaiak

2011. szeptember 03. 12:32

Korrupt politikusokról és Bajnai Gordon sikertelen közbeavatkozásáról is szó esik abban a Sláger és a Danubius ügyében írt amerikai diplomáciai táviratban, amelyet a Wikileaks hozott nyilvánosságra. Az USA külképviselete szerint az ORTT akkori döntését nyilvánvalóan megbundázták.

2011. szeptember 03. 12:32
Megbundázott rádiópályázaton vesztett egy amerikai cég - írta Jeffrey Levine, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője titkosított diplomáciai sürgönyében, melyet a Wikileaks hozott nyilvánosságra.
 
Az amerikai diplomata azt követően fogalmazta meg gyanúját, hogy az ORTT döntése nyomán 2009 októberében az amerikai érdekeltségű Sláger Rádió hullámhosszát a Neo FM, a brit hátterű Danubius frekvenciáját pedig a Class FM kapta meg. A távirat szerint az amerikai külképviselet nagy csalódásként értékelte, illetve nyilvánvalóan megbundázottnak tartotta az eredményt.
 
Levine kiemelte azt is, hogy Bajnai Gordon magyar miniszterelnök is tett erőfeszítéseket a pályáztatás korrektségének érdekében, azonban nem volt képes befolyását érvényesíteni. A táviratban felmerül az is, hogy egyes parlamenti képviselők üzletet ajánlhattak a frekvenciák meghosszabbítása végett a nyugati cégeknek.

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. szeptember 05. 09:51
Magyaroszág a világon az 50., míg az Unió tagállamai között a 18. helyen áll a korrupciós listán a Transparency International szerint. Bár azt mondják lehet velük beszélni....
drieno
2011. szeptember 04. 10:13
azér az külön teccett, hogy akkora vót a korrupció, hogy maga a miniszterelnök, gordonka is hiába próbált élni a befolyásával... most ríjjunk vagy kacagjunk?
Peter8811
2011. szeptember 04. 07:57
A teljes amerikai kongresszus, az amerikai Népszavával meg a Wikileakssal bevehetik a Gyurcsány elvtársnak azt a nyúlványát amit a Klárika legjobban szeretett rajta, hogy magukba szívjanak egy kis kommunista eszmét.
kulalak
2011. szeptember 03. 17:29
Ja, es jellemzo, hogy BG probalkozott. Tipikus uzletember, csak a palyaztatast nezte es ugyanugy felreertette mint a pecsi vizmu ugyet. Vagy nem akarta erteni, hogy a nemzeti ugyek neha felulirjak az uzleti erdeket. Az ORTT ugyintezes viszont gyaszos es elitelendo volt, igaz, ezt az amik is jol lattak. A Budweiser lehet belga kezen de amerikai radioallomas nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!