Három év haladékot kérnek az önkormányzatok

2011. augusztus 10. 12:48

Duplájára nőtt az önkormányzatok tőketartozása a jelenlegi frankárfolyam mellett. Az önkormányzatok három év fizetési haladékot kérnek.

2011. augusztus 10. 12:48

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Szövetségének (TÖSZ) elnöke szerdán az Atv műsorában elmondta, az önkormányzatok évről évre rosszabb helyzetben vannak: a likviditási ráta egy alatti a szektorban; a jelenlegi frankárfolyam mellett a tőketartozások a duplájára nőttek.

Az elnök szerint az önkormányzatokon az segítene, ha három évig csak a devizahitelek kamatait kellene fizetniük, a tőketörlesztő részleteket nem. Schmidt Jenő úgy véli, ez alatt a három év alatt konszolidálódhat a gazdasági helyzet. A szövetség elnöke szerint Bankszövetséggel kell majd megállapodniuk, és várhatóan a bankok is beleegyeznek a konstrukcióba.

Schmidt elmondta, az önkormányzatok eladósodását a beruházási dömping okozta.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. augusztus 10. 14:49
"Három év haladékot kérnek az önkormányzatok" Mi is! És miért pont 3 év? Csak nem abban bíznak, hogy akkor már nem ők lesznek a toppon az önkormikban és egyszerűen hátrahagynák az adósságot, mint eb a szaharát?
küllő
2011. augusztus 10. 13:59
A városokat csődbe vivő fityeszes zsenik is mennek a sittre??
Django
2011. augusztus 10. 13:45
A múlt héten még csak egy évről volt szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!