Erős frank: az önkormányzatok is fizetésképtelenek

2011. augusztus 08. 15:37

A legtöbb önkormányzat fizetésképtelenné válhat a svájci frank 250 forintos árfolyama mellett. A települések több megoldást is elfogadhatónak tartanak.

2011. augusztus 08. 15:37

A kötvények visszafizetése ebben az évben vált esedékessé, ám a legtöbb önkormányzat képtelen a fizetésre. A települések 150 forint/frank árfolyamán adósodtak el, 250 forintos árfolyamnál lehetetlen visszafizetni a tartozást” – mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke azt ATV hétfői műsorában.

Állami támogatásra nem számíthatnak – sőt, a kormányváltás óta 45 milliárd forinttal szűkült az önkormányzatok mozgástere – ezért a Bankszövetséghez fordulnak” – tette hozzá Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke. Schmidt Jenő elmondta, az önkormányzatok több megoldást is elfogadhatónak tartanának: 180 forinton rögzített árfolyamot, illetve egy vagy hároméves újabb türelmi időt.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pimepime
2011. augusztus 08. 21:26
"Nem hagyunk az árokparton egyetlen önkormányzatot sem." A végrehajtó karhatalommal távolította el a nemfizető devizahiteles önkormányzatot. Egyre szaporodik a hajléktalan önkormányzatok száma. Éjszakai melegedőt nyitottak a hajléktalan önkormányzatok számára. Ingyen bablevest osztogat a Máltai Szeretetszolgálat az éhező önkormányzatoknak. Tarlós István személyesen zavarta el az aluljárókból a hajléktalan önkormányzatokat. A farkasordító hidegben 2 önkormányzat fagyott meg az elmúlt éjszaka. A közterület felügyelők tiltott helyen kolduló önkormányzatokat büntettek meg. Egy szál cigarettacsikkért késelte meg társát a hajléktalan önkormányzat. Abszurdisztán.
Himalája
2011. augusztus 08. 18:43
Most e pillanatban, 18:40 a frank elérte a 258,36 Ft. Lehet, a 300,- eléri, még mielőtt elkezdődne a tanév.
kukagyerek
2011. augusztus 08. 18:08
Még az önkormányzatokat sem kímélték.
kaffogó hebrencs
2011. augusztus 08. 17:05
Ezeket a polgármestereket is börtönbe akarják vetni Szargyártóék?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!