Csillebérc: újraindul a pereskedés

2011. augusztus 24. 11:08

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. visszaigényelhet 46 hektárnyi földterületet, viszont a csillebérci úttörőtábor területén fekvő ingatlan megszerzésére nincsenek jó esélyei.

2011. augusztus 24. 11:08

Hétéves szünet után folytatódik a csillebérci úttörőtábor tulajdonjogának megállapítására indított per - tudta meg a Magyar Hírlap. Az ügyben összesen két per indult: a Deutsch Tamás vezette Ifjúsági és Sportminisztérium indított pert 2000-ben egy 1999-es ajándékozási szerződés miatt. A Demokratikus Ifjúsági Szövetség és a Magyar Úttörőszövetség akkori ajándékozási szerződésével kapcsolatban. Ennek érvénytelenségét a bíróság kimondta.

A még folyamatban lévő per felperese a magyar állam és társa, alperese a MÚSZ és társai - tette hozzá az MNV szóvivője. - E perben a Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati ítéletével hatályában fenntartott jogerős ítélet kimondta, hogy az eredetileg a KISZ és a MÚSZ között megkötött ajándékozási szerződés érvénytelen. A Legfelsőbb Bíróság ítéletében az érvénytelenség jogkövetkezményeinek megállapítására az első fokon eljáró bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte.” - magyarázta Zicherman Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szóvivője.

Az MNV jogosan formálhat igényt Csillebérc 46 hektáros földterületére, viszont a tábor területén álló vadászház már egy Kft. tulajdonában van - ennek visszaigénylésére nincs lehetőség. Ezt a Magyar Hírlap szerint Rácz Péter, a MÚSZ utolsó elnöke játszotta át magánkézre.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2011. augusztus 24. 11:34
"...a tábor területén álló vadászház már egy Kft. tulajdonában van - ennek visszaigénylésére nincs lehetőség." Legyen! Meg az Apró(!?) villáéra is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!