Folytatódik az MTVA és az érdekképviseletek tárgyalása

2011. július 13. 14:04

A 25 millió forintos segélyezési alap összegének felemelését javasolta Lázár András, a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal folytatott szerdai megbeszélése során.

2011. július 13. 14:04

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója, Böröcz István szerdán a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (PHDSZSZ) elnökével, Lázár Andrással tárgyalt az elbocsátásban érintett szakszervezeti vezetők leépítéséről. A megbeszélés során a közmédiánál zajló csoportos létszámleépítéssel kapcsolatban Lázár András az ebben érintett dolgozók anyagi terheinek enyhítésére létrehozandó 25 millió forintos segélyezési alap összegének felemelését javasolta. 

Az érdekképviseleti vezető a tárgyalás során a vállalatvezetés figyelmébe ajánlotta a csoportos létszámcsökkentésben érintett szakszervezeti tisztségviselők leépítésének újragondolását is. A tárgyalópartnerek végül abban állapodtak meg, hogy a felmerült kérdésekről még e hét pénteken újabb egyeztető tárgyalást folytatnak, a PHDSZSZ által bevonva a közmédiában dolgozó szakszervezeteket is.

Böröcz István arról tájékoztatta a PHDSZSZ elnökét, hogy az MTVA még az idén szeretne megállapodni az érdekképviseleti szervekkel az egyesített közmédia kollektív szerződésének megalkotásáról.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!