Felülvizsgálják a közmédiából elbocsátandók névsorát

2011. július 20. 18:02

Szélesítik a leépítendőknek nyújtandó támogatások körét is. Cserébe a szakszervezetek elállnak a demonstrációktól.

2011. július 20. 18:02

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) újragondolja az elbocsátási szándékot egyes munkavállalók esetében és szélesíti a leépítendőknek nyújtandó támogatások körét a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsával kötött megállapodás értelmében - közölte az MTVA kommunikációs igazgatója. Szabó László elmondta: az MTVA részéről a megegyezés feltétele volt, hogy a szakszervezetek elálljanak a demonstrációktól.

A kommunikációs igazgató közölte: az MTVA újragondolja az elbocsátási tervét azoknak a munkavállalóknak, akik fogyatékkal élő, vagy legalább három gyermeket nevelnek, valamint azon házaspárok esetében is, akik mindketten érintettek a leépítésben. Hozzátette: legalább 25 millió forinttal megnövelik a leépítendőknek biztosított segélyalapot, ami az eredeti tervek szerint 25 millió forint volt. Tíz százalékkal, bruttó 220 ezer forintra emelkedik az a fizetési korlát, ami alatt plusz egyhavi juttatást biztosítanak, emellett további egyhavi bérnek megfelelő összeget kapnak a nyugdíjhoz közel álló, munkájukat elvesztő munkavállalók, azaz az 51-54 évesek. Semmilyen kiegészítő támogatás nem jár azonban azoknak, akiket vezető pozícióból bocsát el az MTVA.

Az MTVA csoportos létszámleépítése során 550 munkavállalónak adtak át elbocsátásról szóló előzetes értesítést.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. július 22. 14:13
Ja.
TroppauerH
2011. július 22. 10:44
Amikor engem (és még több száz dolgozót) 2005 végén - 2006 elején gazdasági okokra hivatkozva "leépítettek" az Mtv-ből, akkor az összes "érdekvédő" szervezet kussolt, mint Heltai (Hegel) Péter a szekus jelentéseiről. Nem volt egyetlen hír, megmozdulás, sehol sem. A parlamentben is nagy csönd volt. Egyébként azok nagy része akiket most leépítettek, ők jöttek a mi helyünkre. Persze megy a nyafogás, mert nagy részük megszokta a 450 - 650 ezer forintos fizetést (ezek valós összegek). valamint akkor egyáltalában nem törődtek családi, idegi, anyagi helyzettel. Ennyit a politikai tisztogatásról.
Julio Salazar
2011. július 21. 10:15
Na elkezdtek a kis háttérlobbik és haverok dolgozni. Hülye ez a Fidesz. Állandóan ezt csinálja: bejelent egy jó döntést nagy dirrel-durral, aztán kezdődik a kis elvtelen alkuk sora.
=nessuno=
2011. július 20. 21:42
szakszervezet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!