Jön a magyar intercity

2011. április 22. 08:59

A MÁV-Gépészet Zrt. magyar intercity gyártásával élesztené újjá a hazai vasútijármű-ipart,

2011. április 22. 08:59

Felélesztené a hazai vasútijármű-gyártást a MÁV-Gépészet Zrt.: elsőként egy intercity prototípusát terveznék meg. A tevékenység az országban működő vasútijármű-ipari cégek által előállított alkatrész- és berendezésgyártáson, illetve szerelési kapacitáson alapulna - írja a Világgazdaság. Zaránd György, a MÁV-Gépészet vezérigazgatója számos hazai vasútijármű-ipari beszállító céggel tárgyalt ez ügyben.

Szolnokon a svájci Stadler szerelne össze teljes motorvonatot, Dunakeszin a kanadai Bombardier vizsgálja a villamosgyártás lehetőségeit. Az elképzelések jól illeszkednek a közösségi közlekedést előtérbe helyező kormányzati törekvéshez, és a MÁV elöregedett járműparkjának fejlesztése is elkerülhetetlen.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hardrada
2011. április 22. 14:38
Az InterCity egy szolgáltatás-típus, nem jáműtípus. Ez kb. olyan, mintha azt írnátok, hogy gyorsvonatot fognak gyártani. Szóval mit takar ez? InterCity-vagonokat vagy esetleg villamos motorvonatot?
gross
2011. április 22. 12:48
Kicsit hitetlen vagyok - bár őszintén remélem, hogy nincs rá okom; megvan a MÁV-Gépészetnek a tudása és a kapacitása, hogy egy ilyen feladatot megvalósítson? A mai világban, az egyre szigorodó sztenderdek korában ez már nagyon bonyolult feladat. Ez egy állami cég. Vajon a magántőke is érdeklődik, elhiszik ezt a tervet?
rommy
2011. április 22. 11:57
hajrá!...ésszel,átgondoltan,körültekintően....gógógó!
hórics
2011. április 22. 11:03
Így kell írni: InterCity
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!