Útlezárások - Bombát találtak Budapesten

2011. március 12. 11:43

A Margit-híd közelében egy aknagránátra bukkantak, mely valószínűleg a II. világháborúból származik. A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak.

2011. március 12. 11:43

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatásából kiderül: Budapesten, a Margit-híd közelében egy vélhetően II. világháborús aknagránátra találtak szombaton, ezért útlezárásokra és forgalomelterelésekre lehet számítani. A tűzszerészeti munkálatok jelenleg is folynak.

A munkálatok befejezéséig kiürítették a környék lakóházait, valamint a Képviselői irodaházat is. Az evakuált lakók átmeneti tartózkodási helyéül a Berzsenyi Dániel Gimnáziumot jelölték ki. Fogalomelterelésekre és útlezárásokra a Magit-híd teljes hosszán, a pesti alsó és felső rakparton, valamint a Margitsziget déli részén kell számítani. Az érintett szakaszokon a 4-es, a 6-os, illetve a 2-es villamos nem közlekedik.

Frissítés

A tűzszerészek hatástalanították és elszállították Wehrmacht világháborús aknagránátját. A kiemelést tűzszerész búvárok hajtották végre. Az elszállítás hajóval, majd járőrautóval történik. A bombát a kora délutáni órákban megsemmisítik.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imi55
2011. március 13. 17:03
Kár hogy nem az OCÖ épülete alatt találták.
56október
2011. március 12. 15:31
Újságírókáim!! Tisztelettel: az elemi szakszerűség kötelező, bármilyen témához nyúltok is. A gránát nem bomba, könyörgöm!! Vegyétek a fáradságot és nézzetek utána, nem az én dolgom, hogy a tüzérségi lőtan alapelemeit megtanítsam. A kimondott "kedvencem" : a "katonai hadművelet"...- na, ettől forr fel mindig az agyvizem. Noooorrrmális??!! Van talán polgári/civil hadművelet is?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!