Nem tetszik a rendőröknek Pintér levele

2011. március 24. 12:29

A kormányfő és a belügyminiszter személyre szóló levélben nyugtatta és motiválta a rendőri állomány tagjait, akiket a kormány nem egy intézkedése érintett előnytelenül. A rendőrszakszervezetek szerint elkeserítő és érthetetlen, hogy a semmisségi törvény elfogadása után a nyilvánosságot kizárva biztosítják őket támogatásukról a kormány tagjai.

2011. március 24. 12:29

Személyre szóló levélben fordult a rendőri állomány tagjaihoz Pintér Sándor belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök. A rendőrök kedden kapták kézhez a küldeményt, amit utasítás szerint egyszerre kellett kibontaniuk, írja a Hírszerző. A levélben az áll, hogy bár a parlament megszavazta a semmisségi törvényt, a kormánynak nem célja, hogy a rendőröket elbizonytalanítsa.

„Nem értjük, ha suttyomban, a nyilvánosságot kizárva biztosítanak minket a támogatásról és elismerik munkánkat, mi szükség volt a semmisségi törvényre? Nem gondoltak bele, milyen következményekkel jár majd a törvény: hiszen az a rendőr, aki 2006 ősze után nem volt szavahihető, az pár évvel később, miért volna? Mert van egy ilyen, névre szóló, a miniszter úr és a miniszterelnök által aláírt papírja? Mit kezdjen vele?” - mondta a Hírszerzőnek Kovács György, a Független Rendőrszakszervezet elnöke.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atisz
2011. március 25. 15:22
Nekem pedig nem tetszik a nyugdíjazás 40 évesen, az aktívkori fizetéstől magasabb összegben meghatározott nyugdíj és az a vallomásnak nevezett hazugságáradat ("nem elöl álltam, semmit nem láttam"), ami alapján ártatlan embereket ítéltek el a 2006. okt. 23-ai események után.
abcd
2011. március 25. 07:10
Az, hogy én, vagy te mit gondolunk erről az egészről, annak semmi jelentősége. A semmisségi tv. évezredes európai jogelveket sért, aminek egyetlen rövidtávú célja a hülyegyerekek megnyugtatása, akik elhiszik, hogy ezáltal kaptak valamit. A semmisségi tv után kártérítési eljárásoknak lenne helye, aminek elbírálásához tisztázni kell a konkrét eseményt, ezzel együtt a személyre szabott felelősséget. És itt máris eljutottunk oda ahonnan elindultunk. Mivel sem te, sem én, egyáltalán senki civil nem tudja, hogy konkrétan melyik rendőr és parancsnoka volt disznó, akkor ugyan mi a fenétől tisztulna meg a rendőrség? ( Őszintén szólva meg vagyok döbbenve, hogy ezt a megtisztuló maszlagot beveszi valaki) Tehát marad az általánosítás, a bélyeg, amit a rendőrök a polgároktól mindig megkapnak intézkedéseik során okkal, vagy ok nélkül. A becsületes rendőrök ezt épen személyiségük okán nem tudják sokáig elviselni, ezért leszerelnek. Tehát marad a sunnyogás, sumákolás, a semmi nem az aminek látszik. Ezzel Pintérék tökéletesen tisztában vannak, ezért írták a mosakodó levelüket. Ja, és jó vóna má egy kicsit gondókozni.
bini
2011. március 24. 22:56
Én probáltam, sőt végighallgattam a parlamenti vitát is. A törvény teljesen korrekt. 2006 szep 18 és 2006 okt 23.-g azokat az itéleteket kell semmiségi vizsgálat alá venni és semmisnek tekinteni, ahol a biróság csak rendőri tanúvalomás, vagy rendöri jegyzőkönyvek alapján itélt a biróság. Kivétel azok az esetek, ahol a biroság olyan személyeket jogerösen elitélt ahol eröszakos garázda cselekmény bizonyitott volt. A jobbik azt akarta, hogy az ő randalirózóit molotov koktél, kődobálóit is vegyék a törvény hatája alá és terjeszék ki az ídőpontot is 2002-től 2010 ig. Na ez nem ment át, mivel ez kifejezetten a TV ostrom utáni napokban lévő rendőri hajsza és brutalitás, valamint okt 23.-i ünnepségen a békés ünneplőkel szembeni atrocitások kerültek teritékre. Ezért nem lehet azt mondani, hogy a rendörséget megalázzák, mivel egy nagyon pontosan behatárolt ídőszakban elkövetett rendőri brutalitás és következményeiről van szó.
HSL
2011. március 24. 19:40
Hogy merészelitek kritizálni Don Pintért? Majd következő alkalommal levél helyett levágott lófej lesz a függetlenkedő szakszervezetisek ágyában. Biztos gyurcsányista köcsögök. Majd repülnek mint a lisztferihegyesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!