Jobbik: A kormány maszatol vörösiszap-ügyben

2011. március 30. 11:59

A Jobbik szerint veszélyes hulladékká kellett volna nyilvánítani a vörösiszapot, hiszen az nátrium-hidroxidot is tartalmaz. A szigorúbb besorolással szerintük elkerülhető lett volna a katasztrófa.

2011. március 30. 11:59

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője kijelentette: a kormány „kezdi elmaszatolni a felelősséget” a vörösiszap-katasztrófával kapcsolatban. A politikus szerint ezt bizonyítja, hogy a környezetvédelmi hatóság nem lát kivetnivalót abban, hogy a kolontári tározóban található vörösiszapot nem nyilvánították veszélyesnek.

Kepli szerint a hatóság Kling István 2002-2003-as szakvéleményére hivatkozott, aki jelenleg a Vidékfejlesztési Minisztérium vízügyi helyettes államtitkára. KA jobbikos képviselő úgy véli, az akkor vizsgált anyag nem egyezik meg a Devecsert és Kolontárt elöntő, nátrium-hidroxidot is tartalmazó vörösiszappal.

A devecseri vörösiszapot veszélyes anyaggá kellett volna nyilvánítani, hiszen az almásfüzítői tárolóban található ugyanilyen anyag hasonló besorolást kapott - állítja Kepli. Ha ez megtörtént volna, akkor a párt szerint az előírások miatt nem következhetett volna be a katasztrófa.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radical
2011. március 30. 15:46
Miért mi történt eddig az iszap felelöseivel? Mindenki szabadlábon és senki nem felelös.Pedig Viktor azt igérte hogy ezt nem fogják megúszni a cég vezetői. Már most megmondom hogy itt sem és más ügyben sem lesz elszámoltatás. Ennyit ért a 2/3-os fülkeforradalom!Pedig azt igérték hogy nagy győzelem nagy változás kis győzelem kis változás.De hol és mikor? És még gyurcsotány szervezkedik is.Szégyen ez az egész kormány!
Sarti/Orange
2011. március 30. 13:44
Jobbik...Jobbik...Áhá!! Tényleg van ilyen párt, de érdemi munkát még nem végeztek. Hun van Zagyva??
afterall33
2011. március 30. 13:41
Nem érünk most erre rá! B*ssza meg a jobbik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!