Ámokfutó volt az alsóörsi rendőrgyilkos

2011. január 22. 15:38

Rossz élethelyzete, illetve pszichés állapota miatt lőtt rá Gamauf János főtörzsőrmesterre a bűntett után öngyilkosságot elkövető támadó, nem volt korábbi kapcsolat az áldozatok és a gyilkos között - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A hatóság többek között feljegyzések és naplóbejegyzések alapján zárta le a nyomozást.

2011. január 22. 15:38

Megszüntette a Központi Nyomozó Főügyészség az augusztusi alsóörsi kettős gyilkosság ügyében folytatott nyomozást. A hatóság szerint nem volt kapcsolat a gyilkos és áldozata között, a bűncselekményt az ámokfutó rossz élethelyzete, pszichés állapota okozta. A nyomozás nem erősítette meg a sajtóban korábban felvetődött, többek között szerelemféltést feltételező elméleteket.

A nagy felfordulást követő kettős gyilkosság 2010 augusztus 4-én éjjel történt, amikor a támadó rálőtt az éppen egy autó sofőrjét igazoltató, 29 éves Gamauf János főtörzsőrmesterre. Mind a rendőr, mind a gépkocsiban ülő 21 éves fiatalember meghalt. Már ősszel világossá vált, hogy az elkövető a közelben holtan talált, tette után öngyilkosságot elkövető férfi volt, aki ámokfutásához svájci tartalékos katonaként szerzett lőfegyverét használta.

A férfi időnként visszajárt Svájcból Magyarországra, azonban nem voltak szoros ismeretségei, elzárkózva élt. A támadást megelőzően baráti kapcsolatai meggyengültek, egy közeli nőismerőse pedig elhunyt. A nyomozás szerint ezek az események vezethettek végül a „motiválatlan, erőszakos bűncselekmény” elkövetéséhez. Ezt az elméletet alátámasztja több feljegyzés, illetve naplóbejegyzés is.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2011. január 23. 15:19
Érdekes, hogy szakemberként azt mondanám: kriminológiailag a motiválatlanság is egy motiváció - hogy játsszunk kicsit a szavakkal. A józan civil eszemmel meg igazat kell adjak az összes eddigi "most jöttem a felvédőről"-stílusú kommentnek. Itt valami nem kerek. Nagyon nem.
Rücsök
2011. január 23. 10:50
"Az a gyanús, ami nem gyanús"
Arma Gedeon
2011. január 22. 19:49
Eszerint az áldozat már hősi halott? Elég nehéz szülés volt ezzel a hivatalos verzióval...
Honfi-fi
2011. január 22. 16:44
Mi, meg átlagbutákok, elhiszünk minden mesét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!