Nem lesz százezres helyszíni bírság

2010. november 22. 20:44

Ötvenezer forint lesz a helyszínen kiszabható bírság felső határa - tájékoztatott Kósa Lajos.

2010. november 22. 20:44

Ötvenezer forintra emelkedne a helyszínen kiszabható bírság felső határa az Országgyűlés elé kerülő tervezet szerint - a Kósa Lajos, Tarlós István és Kovács Zoltán fideszes képviselők által korábban benyújtott javaslat még százezres határral számolt.

Kósa elmondása szerint a rendszert a környező országok szabályaihoz igazítanák, viszont így az eredeti javaslatuk nem jó - értesült a Népszabadság. Az új törvény a jelenlegi húszezer forintos felső határt módosítaná, valamint kitérne a külföldi rendszámú autók megbírságolásának szabályaira is.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosszkutya
2010. november 23. 13:20
Egyébként nem tudom, mi van a Kósával az utóbbi időben. Lehet, elgurult a gyógyszere. A Lánchídban azt hallottam a hírekben, hogy olyat szeretne, hogy ha a külföldi rendszámú autó tulajdonosa nem fizet, akkor a rendőr levehesse a rendszámát. Ez frankón beteg. És aki ezt most pártszimpátia alapján közelítené meg, az gondolja végig, mit szólna ahhoz, mikor egy kiruccanás alkalmával elkövetett záróvonalátlépés miatt, mondjuk a szlovák rendőr elkezdené kifeszegetni a rendszámtábláját a keretből, mert éppen nem volt x euroja, hogy kifizesse neki a helyszíni bírságot.
drieno
2010. november 23. 12:42
helyszíni bírság? aki pl buszsávban előzi a dugót, attól helyből el kéne venni a jogosítványát, az autóját meg elvinni egy rendőrségi megőrző telepre, gigászi napidíjért, mint az osztrákok csinálják - a kis bírságok csak a korrupció fenntartására valók....
blogen
2010. november 23. 10:12
Újabb jaffás kapituláció.
gentry
2010. november 23. 09:55
Én a fokozatosságot hiányolom. Elsőre legyen 10 ezer, másodikra 50, harmadikra 100, utána a csillagos ég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!