Illés tiltása ellenére épül az út

2010. október 12. 11:50

Mégis épül az Endréd-Lulla út Somogyban. A nemzeti infrastruktúra-fejlesztő elrendelte annak a munkának a folytatását, amit Illés Zoltán állíttatott le - írja a Sonline.hu.

2010. október 12. 11:50

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár két hete megjelent az építkezésen és leállította a munkavégzést. Arra hivatkozott: a nyomvonal egy rövid szakaszon védett, Natura 2000-es területet érint, másrészt lejárt az út építési engedélye. A kivitelező Colas Út Zrt. viszont pénteken értesítette a dolgozókat, hogy hétfőn vegyék fel újra a munkát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) utasítása értelmében.

Ezen a nyomvonalon nem épül tovább az út – garantálta két héttel ezelőtt nyilatkozva Illés államtitkár. Hétfőn mégis ugyanott folytatták a munkások, ahol akkor abbahagyták. A helyszínen tegnap többen is felidézték: megdöbbentette őket két hete, amikor az „öltönyös, nyakkendős, félcipős úr” fennhangon tiltotta meg az építkezést, de nem volt mit tenniük.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rothmüller Mortizár
2010. október 12. 13:14
a bennem felmerült kérdések: engedély nélkül védett területen építkeznek? egyáltalán, hogy kaphattak - ha egyáltalán kaptak - védett területre építési engedélyt? impotens ez az illés? ahelyett, hogy a jogszabályok szerint intézkedett volna nekiáll partizánkodni? ezzel azt éri el, hogy : 1 mindeki hülyének nézi 2 hatósági fellépés híján folyik tovább a munka.
Arma Gedeon
2010. október 12. 12:36
Az hatáskörtúllépés, ha a helyszjnen a melósoknak "parancsolja" a leállást. Ellenzem az utat és drukkolok Illésnek, de próbáljon már profibb lenni... Többet ésszel, mint indulattal!
szempontpuska
2010. október 12. 12:07
Mondjuk ebből is csak apró részleteket ismerünk, de azért Illés fellépése kissé kevésnek tűnik. A tiltásnak is megvannak a maga szabályai. Vizsgálat, határozat stb., vagy naív vagyok? Illés Zoltán maga az Állam?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!