Dzurinda: Javult a légkör

2010. szeptember 19. 14:59

A szlovák külügyminiszter a Népszabadságnak adott interjújában elmondta: máris javult a légkör Pozsony és Budapest között. Mikulás Dzurinda kifejtette: megtalálták a megoldást a kettős állampolgárság problémájára is.

2010. szeptember 19. 14:59

Az új szlovák kormánynak nem célja sem a belpolitikai, se, pedig a szomszédkapcsolatok légkörének mérgezése, hanem a kölcsönös tisztelet és megértés erősítése” - nyilatkozta a Népszabadságnak Mikulás Dzurinda szlovák külügyminiszter. Mint mondta, máris javult a légkör Pozsony és Budapest között.

Dzurinda beszélt arról, hogy továbbra sem ért egyet ugyanakkor a kettős állampolgárságról szóló törvénnyel, ezt azonban azzal ellensúlyoznák, hogy kettős szlovák állampolgárságot csak annak adnának törvényesen, akinek külföldön állandó tartózkodási helye van. Mint mondta: nem érvényesítenek semmilyen etnikai vagy más megkülönböztetést, ugyanakkor nem támogatják a tömegesen verbuváláson alapuló kettős állampolgárságot.

A külügyminiszter közölte: tervezik a nyelvtörvény módosítását, de ennek részleteiről még nincs végleges döntés.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civilina
2010. szeptember 19. 19:29
Dzurinda "...mondta, máris javult a légkör Pozsony és Budapest között." Dzurinda Úr! Ön józan volt, amikor ezt a nyilatkozatot tette, mert nálunk Göncz Kinga Asszony ennek pont az ellenkezőjét állítja? Tudja, az a kócos külügyminiszterünk, aki miatt itt nálunk mélyen szégyellte magát minden jobb érzésű ember!
Öreg
2010. szeptember 19. 16:33
Tata! Én is öreg vagyok, de nem emlékszem az elmult 65 évből külpolitikai sikerre! Egyébként ugy látszik, a magyar szocik és Ficóék - egy Eus frakcióban- olyan nagy ésszel rendelkeztek, hogy még egyformán beszélni sem tudtak.
magnamater
2010. szeptember 19. 15:43
"a kölcsönös tisztelet és megbecsülés" azzal kezdődhetne, eltörlik a Benes dekrétumokat, eltörölnék a nyelvtörvényeket, bocsánatot kérnének a kitelepítésekért, a bebörtönzésekért, gyilkosságokért - a magyarság volt ez ügyekben a sértett fél, hogy beszélhetünk akkor kölcsönösségről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!