A lelőtt rendőr tudta, hogy meg fogják ölni?

2010. szeptember 19. 11:32

A Blikk saját informátorára hivatkozva azt írja: Gamauf János, az Alsóörsön lelőtt rendőr tudhatott arról, hogy meg akarják ölni. A gyilkosságot megelőző napon ugyanis életveszélyesen megfenyegették. A lap szerint Gamauf túl sokat tudhatott bizonyos szervezett bűnözői tevékenységekről.

2010. szeptember 19. 11:32

Halála előtt életveszélyesen megfenyegették Gamauf Jánost, az Alsóörsön meggyilkolt rendőrt - írja a Vasárnapi Blikk. A lap informátora szerint a fiatal zsarut a lövöldözés előtti napon az egyik alsóörsi szórakozóhelyen ismeretlenek életveszélyesen megfenyegették: ígéretet tettek, hogy napokon belül elteszik láb alól. A bulvár lap szerint ez alapján egyértelmű, hogy Gamauf olyan titkokat tudott, amelyek miatt az élete került veszélybe.

Gamauf Jánost szolgálatteljesítés közben, augusztus 4-én hajnalban lőtte le Szőcs Bálint Alsóörs közelében, a 71-es főút mentén. Öt golyót kapott, az általa igazoltatott autó egyik utasát, Németh Ádámot is eltalálta egy lövés, aki szintén belehalt a sérülésbe. A svájci-magyar állampolgárságú merénylő elmenekült a helyszínről, Felsőörs erdős részén öngyilkos lett. A Blikk szerint ugyanakkor ezt csak a rendőrség állítja, a helyiek biztosak abban, hogy két lövés hallatszott az erdőből.

A lap informátora elmondta: Gamauf évekkel ezelőtt Svájcban dolgozott, ott került kapcsolatba későbbi gyilkosával „vagy inkább annak megrendelőivel”. Mint a férfi közölte, Szőcs Bálint a bázeli kikötőben dolgozott, ahol könnyen volt esélye csempészettel foglalkozni, a lelőtt rendőr pedig tudhatott erről, veszélybe sodorva ezzel a csempészeket. Az Alsóörsön kapott információkkal összecseng, hogy a vérengzésben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja Szőcs Bálint szervezett bűnözéssel való kapcsolatát.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2010. szeptember 20. 15:57
Ez a Blikk írás roppant tanulságos. A rendőrség (valaki) tud valamit, amit mindenképpen el kell titkolni. (Nem ez az egyetlen ilyen eset.) Először bepróbálkoztak a buzivonallal. Az nagyon nem jött be, hiszen a család, a KÉSZ mindenki erősen tiltakozott, ráadásul erősen légbőlkapott volt. Most bepróbálkoznak ezzel bázeli csempészettel: ne legyen illúziója senkinek. A bulvár (és más) sajtó nem a híradást szolgálja, hanem az irányítás A rendőrök "kiszivárogtatnak" a Blikknek, az újságíró marhára örül, hogy megtudott egy tuti infot, és megírja. A rendőrök meg örülnek, mert megint megy a találgatás, és az aprólékban elvész a lényeg. Nagyon árulkodó, lényeges dolog, amit csinált a rendőrség. Nem lett hősi halott - mintha tudnának valamit. Persze a rendőrök (pénzügyőrök) keresetét és vagyoni helyzetét ismerve nincs min csodálkozni. MA
Öreg
2010. szeptember 19. 16:29
Ha a blikk többet tud mint a nyomozóhatóságok, akkor nagyon nagy a baj. Egyébként a bázeli kikötő mint csempészhely enyhén szólva csak a fantázia szüleménye, tudniiliik körbeveszi Svájcot az Eu,/Schengen/ és igy ott nem tul nagy ellenőrzés lehet, mert oda csak ellenőrzés után kerülhet bármi. Ha nem, szintén nagy a baj.
Öreg
2010. szeptember 19. 16:29
Ha a blikk többet tud mint a nyomozóhatóságok, akkor nagyon nagy a baj. Egyébként a bázeli kikötő mint csempészhely enyhén szólva csak a fantázia szüleménye, tudniiliik körbeveszi Svájcot az Eu,/Schengen/ és igy ott nem tul nagy ellenőrzés lehet, mert oda csak ellenőrzés után kerülhet bármi. Ha nem, szintén nagy a baj.
Zázrivecz
2010. szeptember 19. 15:57
Egyébként nem az a szégyen, hogy a magyar lappiac majdnem felét ilyen bulvár shit magazinok adják hanem az, hogy például a Blikk Magyarország legolvasottabb napilapja.... Komoly gond van itt az emberekkel, nagyon komoly.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!