Mennyi meleg rendőr van?

2010. augusztus 24. 11:53

Becslések szerint négyezer fő lehet a magyar állományban dolgozó meleg rendőrök száma. Egy meleg tiszt szerint nem érték hátrányos megkülönböztetések, ám a felső vezetés elhanyagolja a témát - írja a Népszabadság.

2010. augusztus 24. 11:53

A Népszabadság becslése szerint a magyar rendőrség 45 ezer fős állományában körülbelül négyezer főt tehetnek ki a meleg dolgozók. A meleg rendőrök ügye az augusztus eleji alsóőrsi gyilkossággal került a középpontba.

A fenti becslés szerint mintegy tíz százalékot kitevő homoszexuális rendőröknek csak töredéke vállalja nyíltan szexuális beállítottságát. A lapnak nyilatkozott az az egykori rendőrtiszt, aki először vállalta nyíltan másságát - még aktív szolgálatban. Németh Zoltán elmondta: „A munkámban soha, sem a bejelentés előtt, sem utána nem származott károm abból, hogy meleg vagyok”.

Németh úgy látja: a közvetlen környezet általában kizárólag a teljesítmény alapján ítél, viszont a felső vezetés nem hajlandó párbeszédre. Ugyanakkor beszélt arról, is hogy a coming out után olyan leveleket is kapott, ahol a másságból fakadó hátrányaikat írták le névtelen dolgozók. Szerinte egy olyan belső szervezetre lenne szükség, amihez bizalommal fordulhatnak a szóban forgó alkalmazottak.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bmucsai
2010. augusztus 24. 15:28
"Becslések szerint négyezer fő lehet a magyar állományban dolgozó meleg rendőrök száma. " Persze több is lenne, ha jobban megfizetnék!
drienovác
2010. augusztus 24. 15:12
nem mindegy? plusz kockázat? buzibarát könnyen gyilkol?
vizipipa
2010. augusztus 24. 14:50
Úgy tudom a társadalomban 6-8% körül van a melegek aránya. Javítson aki jártasabb az ügyben. Ebből kifolyólag a rendőrségben is hasonlónak kell lenni, ha nincsenek eltérítő okok.
jzan
2010. augusztus 24. 14:15
Kit érdekel ez? De most komolyan, KIT ÉRDEKEL EZ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!