Adóval nullázzák le a végkielégítéseket

2010. július 01. 08:39

A két hónapot meghaladó közszolgálati végkielégítések csaknem száz százalékát adóként kellene befizetni.

2010. július 01. 08:39

A rendkívüli adó - amelynek bevezetéséről csak kedd este kaptak tájékoztatást az érdekképviseletek - a közszolgálatban dolgozó valamennyi munkavállalót érinti. Nemcsak a minisztériumokból elbocsátandó kormánytisztviselőket, hanem a pedagógusokat, orvosokat, ápolókat, de még a rendőröket is. Az intézkedés összességében több mint 680 ezer embert hozhat a korábbinál sokkal kedvezőtlenebb helyzetbe - mondta a Népszabadságnak Fehér József, a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének főtitkára.

A közigazgatási tárca által kezdeményezett konzultáción kiderült, hogy a 98 százalékos különadó visszamenőleges hatállyal érvényes, tehát azokra is vonatkozik, akik az év első felében távoztak végkielégítéssel a közszolgálatból.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StG
2010. július 01. 20:18
Adóügyben elég sok furcsaságot mondanak/csinálnak: http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/01/a_kormany_nem_letezo_dontesekrol_beszel/
doncamillo
2010. július 01. 13:29
Szali: Elfelejtettem beírni: a forrás a Magyar Nemzet. A többi a Közlönyben benne van. Most már csak a a volt kormánypárti szakszervezetek tevékenységére vagyok kíváncsi ...most, hogy már nincs gazdi, aki etesse őket:-))))
doncamillo
2010. július 01. 12:51
Itt van a legfrissebb tudósítás Navracsicsék és a szakszervezetek találkozásáról, ebben fehéren-feketén benne van: "A kormánytisztviselői törvény nem vonatkozik a közalkalmazottakra, sőt a köztisztviselők közül sem mindenkire. Személyi hatálya kimondottan azokra a köztisztviselői státuszban lévő munkavállalókra vonatkozik, akik minisztériumokban dolgoznak, illetve tárcáknak alárendelt államigazgatási intézményekben. Ebbe a körbe mintegy 60 ezer munkavállaló tartozik, ők lesznek kormánytisztviselők.."
Szenzor
2010. július 01. 11:49
"a két hónapot meghaladó végkielégítések csaknem száz százalékát adóként kellene befizetni" A KÉT HÓNAP feletti részről van szó, azaz nem arról, h semmilyen végkielégítés sincs. De jogos: összeghez és nem időhöz kéne kötni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!