Alkotmánybírósághoz fordultak Páty miatt

2010. május 17. 10:44

A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, Fülöp Sándor a pátyi önkormányzat rendelkezéseinek alkotmányellenességét vizsgáltatja meg.

2010. május 17. 10:44
Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa Alkotmánybírósághoz címzett beadványában indítványozta Páty Község Önkormányzatának egy 2006-os rendelettel elfogadott szabályozási terve, a hatályos településszerkezeti tervet módosító, 2010 február 22-i határozata, és a még hatályba nem lépett, a hatályos szabályozási terv módosításáról szóló február 22.-i önkormányzati rendelet alkotmányellenességének vizsgálatát. A pátyi képviselőtestület név szerinti szavazással utasította el a goflakópark-projektet elmarasztaló ombudsmani állásfoglalást. Az ügyben Tollner József feljelentése nyomán különösen nagy értékű csalás gyanújával nyomoz a rendőrség. 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marcabru
2010. május 17. 13:08
És magát a megnövekedett forgalmat sem lehet útfelújítással megoldani, mert mindig lesznek szűk keresztmetszetek. Pl Bp belső kerületei, ott már így is sok autópálya van. És nemtudom ki hogy van vele, de én nem akarom Budapest környékén az utolsó zöld területeket is autópályával-elkerülőúttal és ezekre ráépülő hiperekkel és depókkal telerakni. Miért jó az, ha lépésről lépésre, egyre külsőbb kör felé haladva tesszük tönkre Bp környékét? A probléma gyökere az az, hogy nem fenntartható települések épülnek. Fenntartható az azt jelenti, hogy nem csak alvásra, de munkára, termelésre, kereskedésre, tanulásra is alkalmas terek vannak benne. Illetve a már meglévő településeket fejlesztik kiegyensúlyozottan. Pl lepukkant negyedek felújítása. De nem, a korrupt önkormányzat nem egy komplex fejlesztéssel áll elő, a cél csak az, hogy néhány száz parcellát eladjanak, mindegy, hogy azon kik, miből és hogyan fognak élni 50 év múlva.
Hozentroger
2010. május 17. 11:57
pontosítok: 5. § (3) Új beépítésre szánt terület a település közigazgatási határához 200 m-nél közelebb nem jelölhető ki, kivéve, ha a külön jogszabályban meghatározott területi (környezeti, társadalmi és gazdasági) hatásvizsgálat az ettől való eltérést indokolja. Nincs az a hatásvizsgálat, ami ezt indokolná.
Hozentroger
2010. május 17. 11:50
A helyzet egyértelmű, a pátyi szabáloyzási terv (ami helyi rendelet), szembemegy egy magasabb szintű jogszabállyal, a Bp-i agglomeráció rendezési tervével, (2005. évi LXIV. törvény). Ez nem enged beépítésre szánt átsorolást 200 m-re a közighatártól. Ha ezt nem fúrják meg akkor semmit.
miloka
2010. május 17. 10:50
Őszintén megmondom, nekem ez az egész ügy nagyon zavaros! Nem tudok átlátni rajta. Igaz utána kellene olvasni, de ahhoz már nincs kedvem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!