Megbírságolták a Magyar Közutat

2010. április 10. 11:45

Súlyos szerződésszegést követett el a Magyar Közút, kétmillióra büntették.

2010. április 10. 11:45

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavaly jelentetett meg egy ajánlattételi felhívást összesen 34 kilométer Pest megyei útszakasz felújítására, összesen nettó 1,2 milliárdos becsület összegből. Az ajánlatot hat részre osztották, ebből egyet a Duna Aszfalt Kft. nyert meg. A munka azonban csak egy hónappal később kezdődhetett el, mivel az aszfalton tesztvizsgálatot kellett végezni. Az átadás határideje három hónapot csúszott, így a felek szerződést módosítottak, illetve a Magyar Közút részszámlát is elfogadott a Duna Aszfalttől, holott a közbeszerzési felhívás a szerződésmódosítást és a részszámlázást is kizárta.

A Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. ezért hivatalból jogorvoslatért folyamodott a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz. A KDB az esetet súlyos szerződésszegésnek minősítette, így az ajánlatkérő Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t kétmillió forint bírsággal sújtotta.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WonderCsabo
2010. április 10. 13:44
Ezen már nem lepődök meg. Mennyi ilyen hír lesz ha télleg lesz elszámoltatás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!