Útdíjat szeretne a Közlekedési Minisztérium

2010. március 05. 16:01

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium 2013. január elsejétől bevezetné a használatarányos útdíjat. A minisztérium szerint a bevezetéshez szükséges a társadalom támogatása.

2010. március 05. 16:01
Hónig Péter közlekedési miniszter a Greenpeace Magyarország Egyesület és a Levegő Munkacsoport petíciójára reagálva elmondta: az elektronikus útdíjfizetés alkalmazásának szakmai előkészítése folyamatosan, gyors ütemben zajlik. Hangsúlyozta: a használatarányos útdíjfizetés bevezetéséhez szükséges a társadalom támogatása, a rendszer elfogadottsága.

A minisztérium a 2013 utáni időszakra fokozatos, több lépcsős alkalmazást tervez az érintett járművek és útszakaszok körében egyaránt. Hónig megígérte, hogy a feladatok nyári átadás-átvételekor utódjának figyelmét felhívja az előkészületek folytatásának fontosságára mivel a 2013-as bevezetés feltétele, hogy a kapcsolódó országgyűlési és kormánydöntések 2010 novemberéig megszülessenek.
  
Lukács András a Levegő Munkacsoport elnöke elmondta, hogy a petícióban a használatarányos útdíj 2011 január elsejei bevezetését szorgalmazták, mivel számításaik szerint évi 1200 milliárd forintnyi környezeti kárt okoznak a magyar utakon közlekedő tehergépkocsik. A civilszervezetek azt is követelik, hogy Magyarország összes útszakaszára terjesszék ki az útdíjat, azt azonban még nem tudni, hogy a minisztérium ezt elfogadhatónak tartja.
 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bz249
2010. március 05. 17:36
Az uzemanyagban egeszen veletlenul nincsen benne egy ilyen tetel? Mert azt a hasznalattal aranyosan fogyasztja a jarmu. Egyebkent meg boven eleg lenne egy matrica oszt kesz. Folosleges tulbonyolitani, mert csak az adminisztraciot noveli.
trust
2010. március 05. 16:17
Hónig Péter, az út a pokolba is fizetős lesz ám, úgy vigyázz! Lehet, hogy rámegy az összes pénzed, még az is, amit arra költöttél, hogy szépen felöltöztessed a menyasszonyt, amikor eladtad a Dunaferrt. Nem felejtünk Hónig, a pokolba vezető úton sokat fogsz fizetni, hidd el
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!