Ügyvéd kétmilliárdért

2010. március 19. 09:35

Milliárdokért fogadott amerikai ügyvédet a közlekedési minisztérium. A tárca szerint ezen a szinten szokásos díjazásról van szó.

2010. március 19. 09:35
Egy amerikai ügyvédi iroda képviseli Magyarországot abban a nemzetközi perben, amelyet két hazai hőerőmű külföldi tulajdonosa indított Washingtonban az alacsony hatósági áramár miatt. Bruttó 1,876 milliárd forintot fizet a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium a magyar államot képviselő Arnold&Porter ügyvédi irodának - adta hírül a Magyar Nemzet.

 

A tárca szerint az ilyen ügyekben szokásos nemzetközi ügyvédi díjszabás alapján álapodtak meg az irodával. A per értéke elérheti a több tízmilliárd forintot. A minisztérium közbeszerzési pályázat kiírását sem tartotta fontosnak: a jogszabályok nem kötelezik erre, ráadásul a per tárgya miatt ilyen ügyekre szakosodott, tapasztalt ügyvédekre van szükség.

A pert 2007-ben indította a Dunamenti Erőmű Zrt., valamint az AES Tisza Erőmű Kft. tulajdonosa. A felperesek szerint a magyar jogszabályok sértik az Energia Charta Egyezmény egyes rendelkezéseit.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narancs
2010. március 19. 10:56
Miért nem lepődik meg ezen az ember? Megy a pazarlás, de ennek is vége lesz mindjárt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!