Újra nem lett tévéelnök

2009. szeptember 04. 17:26

A szükségesnél hattal kevesebb szavazatot kapott Székely Ferenc a Magyar Televízió nagykuratóriumi elnökválasztásán.

2009. szeptember 04. 17:26
A szükségesnél hattal kevesebb szavazatot kapott a péntek délutáni szavazáson Székely Ferenc a Magyar Televízió elnökévé választáshoz a civilszervezetek képviselőivel kiegészült nagykuratóriumtól. A civil szervezetek sorsolással juthatnak be a kuratóriumba. Évek óta általában jobboldali többség van a kuratóriumban, mivel sokkal több jobboldali szervezet vesz részt a sorsoláson, mint baloldali, vagy akár politikailag nem elkötelezett. Idén a kuratórium munkájában részt vesz a Katolikus Lányok-Asszonyok Szövetsége, a Polgári Kör, a Hunyadi Szövetség és az Egyházi Közművelődési Egyesület is.

Az MTI szerint 17 támogató és 17 ellenszavazatot adtak le a tagok. A helyszínen tartózkodó Székely Ferenc az MTI-nek nem kívánta kommentálni a történeket, és úgy nyilatkozott, még nem döntötte el, hogy indul-e a következő pályázaton, ami már a hetedik lenne. Már tavaly március óta nincs elnöke a Magyar Televíziónak. Legutóbb március 11-én zárult eredménytelenül a pályáztatás, akárcsak januárban, akkor is a médiavezetési tapasztalatokkal nem rendelkező, ám nagy nemzetközi cégeknél vezető beosztást korábban betöltő Sztaricskai Tamást jelölte szocialista, SZDSZ- és MDF-delegálti voksokkal az elnökség. A nagykuratóriumban ismét nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget a javaslat.

Újra nem lett tévéelnök (Index)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Steppenwolf
2009. szeptember 04. 20:25
Ha Székely volt az egyetlen jelölt, akkor jobb is...
freehckr
2009. szeptember 04. 18:13
Bezárni, lerombolni, felszántani, helyét sóval behinteni... Aztán lehet az alapoktól elkezdeni a "királyi" felépítését. Születése óta úgysem volt más, mint a kommunisták szócsöve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!