Oszkó szabálytalanul építkezett

2009. szeptember 23. 12:19

A tervekhez képest nagyobb pincét épített budai villája alá, de a vízesésről lemondott.

2009. szeptember 23. 12:19
Akár a bontást is elrendelhetik Oszkó Péter budai villájára. Kiderült: a pénzügyminiszter az eredeti tervektől eltérően szabálytalanul építtette fel a házat. Oszkóék nem tartották magukat az eredetileg engedélyezett tervekhez, és a tervezettnél nagyobbra építették a ház alatti pinceszintet. A pénzügyminiszter egy háromszintes házat húzott fel a kerület zöldövezetében, aminek értéke akár 300 millió forint is lehet. Oszkó Péter villájával kapcsolatban építésrendészeti vizsgálat folyik, a döntés hamarosan várható.

„Az ingatlant kész tervekkel vásároltam, ám az építkezés közben kiderült, statikailag nem megfelelő, ha a ház egyik felét alápincézzük, a másik fele alatt pedig visszatöltött föld van” – mondta Oszkó Péter. „A változtatás miatt az önkormányzathoz fordultunk, de kiderült, a terveken már nem alakíthatunk, mert akkor visszavonják az engedélyt, ami nagy anyagi kárral járt volna. Ezért döntöttem úgy, hogy az engedélytől műszakilag eltérve is megépítjük a szükséges helyiségeket, és vállalom a bírságot. Volt egy másik változtatás is: a korábbi tulajdonos vízesést tervezett. Ezt nem építem meg” – mondta a miniszter.

 

Oszkó szabálytalanul építkezett (Blikk)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vladtepesch
2009. szeptember 23. 14:14
Legalább a siketeknek lesz jövőre egy szép székházuk. Konfiskálás után persze - takarítónak még megmaradhat benne Offshorepetya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!