Kaotikus kollégiumi felvételi a Corvinus Egyetemen

2009. augusztus 25. 09:34

A kollégiumot igénylő hallgatók felének elszámolták a felvételi pontszámát, sokan a félévkezdés előtt nem sokkal tudták meg, hogy szállás nélkül maradtak - tudta meg a Mandiner.

2009. augusztus 25. 09:34
Mintegy ötszáz hallgató esetében rosszul számolták ki a kollégiumi felvételi pontszámot a Budapesti Corvinus Egyetemen, s ezek alapján sokakat tévesen értesítettek arról, hogy felvették-e a három pesti kollégium valamelyikébe.

A hallgatók előbb augusztus 14-én kaptak tájékoztatást felvételi kérelmük elbírálásáról, majd augusztus 18-án a Kollégiumi Felvételi Bizottság az alábbi közleményt tett közzé: "A Kollégiumi Felvételi Elbírálás során technikai okok miatt, a tanulmányi pontok és több hallgató szociális pontjai is rosszul lettek kiszámolva. A hibát kijavítottuk és mivel a változások a hallgatók több mint felét érintették, ezért új eredményeket állapítottunk meg." A számítási hiba elsősorban az egyetem felsőbbéveseit érinti, akiknek még júniusban kellett beadniuk kollégiumi jelentkezéseiket és a kapcsolódó igazolásaikat.

A Mandiner információi szerint míg a korábbi években a felsőéves hallgatók már július elején értesültek arról, hogy kaptak-e kollégiumi férőhelyet, ezt most csak augusztus közepén tudták meg. A hallgatóknak augusztus 28-áig van lehetősége fellebbezésre, az elsőévesek szeptember 6-án, a felsőbbévesek szeptember 13-án foglalhatják el szállásukat. A pesti campus hallgatói önkormányzatának kollégiumi referense, Dobroczki Ádám szerint az eredmények megváltoztatása sok hallgatónak komoly anyagi nehézségeket okozhat, ezért a döntéshozókat komoly felelősség terheli. Dobroczki többek között aggályosnak tartja, hogy NEPTUN-kódok helyett email címekkel tették közzé az eredményeket, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben a felvételizők nem ismerhették meg pontszámaikat, és hogy a döntéshozók kiléte nem nyilvános. A kollégium fórumán is többen sérelmezik az eljárást.

Mint az egyik hallgató írja: „Meddig lehet fellebbezni? Ezzel az új számolással nagyon kiakasztottak. A Kinizsibe és a Rádayba adtam be. Most leszek 2. éves. 5,6-os átlaggal, diákszervezeti pluszpontokkal, 220 km-es lakóhelytávolsággal, és özvegy szülővel, aki 2 gyermeket nevel, hogy lehet, hogy nem vettek fel?!?! Kiket vesznek akkor fel? Kíváncsi vagyok hogy számolták ki ezt a baromságot.” (Mandiner)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!