Több tízmilliárdos kárt okozott a nyírségi jégvihar

2009. június 09. 13:58

Jégzápor és tornádó pusztított vasárnap a Nyírségben, a kár több tízmilliárd forint.

2009. június 09. 13:58
Tizenkétmilliárd forintnál is többre becsülik az épületekben és mezőgazdasági területeken keletkezett kárt, amit a vasárnapi vihar okozott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A kormány gyors anyagi segítséget ígér. A helybeliek, a tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei közösen igyekeznek lakhatóvá tenni a megrongált épületeket. Vasárnap délután vihar tombolt a Nyírségben. Tiszavasvári-Beregsurány vonalában vonult végig a tornádó, óriási pusztítást okozva.

Fél órán keresztül hullott a hol borsónyi, hol pingponglabda vagy alma nagyságú jég, amely háztetőket szakított be, elverte a termést. A vihar kéményeket döntött le, tetőszerkezeteket, házfalakat rongált meg. Huszonhét településen több mint hatezer lakás, 66 önkormányzati és két egyházi ingatlan rongálódott meg. A károk - amelyek felmérése hétfőn megkezdődött - több milliárd forintra tehetők. A megyei agrárkamara gyors felmérése szerint 35 ezer hektárnyi szántóföldi növényt és gyümölcsöst vert el a vihar. A mezőgazdasági kár - amely mintegy ezer gazdálkodót érint - több mint tízmilliárd forint lehet.

"Ilyen vihart még a legöregebbek sem láttak" (NOL)


Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!