Nem titok többé az ellátás minősége

2009. június 26. 15:12

Nyilvánosak a kórházak és szakrendelők minőségi mutatói. Mostantól bárki utánanézhet a neten, hogy hol milyen az ellátás.

2009. június 26. 15:12

Nyilvánosságra hozta honlapján az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) a kórházak és a szakrendelők minőségi mutatóit. Kovácsy Zsombor, az EBF elnöke a pénteki, az indikátorrendszert bemutató sajtótájékoztatón elmondta: a felügyelet célja az volt az intézmények tevékenységét bemutató rendszerrel, hogy a betegek tájékozottabbak legyenek, de segítség ez a kórházaknak is, hiszen ez alapján lehetőségük van az egyéni minőségfejlesztésre.

A keresés könnyű, az indikator.ebf.hu oldalt megnyitva a felhasználó kiválaszthatja a régiót, azon belül az intézményt, és ha van, a kórház telephelyét is, de lehet keresni súlyponti, területi és egyéb kórházakra is. Kovácsy úgy fogalmazott, kórházból "is van jó is, rossz is". Azt mondta, "bármilyen finanszírozási környezetben, bármilyen kórházválasztási lehetőség mellett fontos, hogy a betegek tisztában legyen azzal, mi vár rájuk".

Nyilvánosak a kórházi és szakrendelői minőségi mutatók (FN.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!